CHESTIONAR privind Planul Urbanistic General al municipiului, adresat tulcenilor

CHESTIONAR privind Planul Urbanistic General al municipiului, adresat tulcenilor

Credit Photo: Radio Delta

În contextul actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Tulcea, ce a intrat în linie dreaptă, Primăria Tulcea invită locuitorii orașului să se implice în acest demers foarte important pentru viitorul Tulcei prin completarea unui Chestionar de Mobilitate și Preferințe, ce își propune identificarea tiparelor de deplasare și nevoile de mobilitate ale cetățenilor, conform celor publicate pe pagina oficială a administrației locale.


Potrivit sursei, în vederea stabilirii celor mai bune soluții pentru dezvoltarea Municipiului Tulcea, Planul Urbanistic General (PUG) nu se poate realiza decât cu implicarea locuitorilor orașului.


Durata de completare a chestionarului este de aproximativ 8-10 minute iar link-ul prin care îl putem accesa este : https://pug.primariatulcea.ro/chestionar/.


Răspunsurile completate sunt confidenţiale, iar chestionarul anonim (nu se solicită informații cu caracter personal privind identitatea), dar Primîria Tulcea precizează că valabilitatea studiului depinde de sinceritatea noastră, în vederea atingerii obiectivelor fiind important să răspundem la întrebări cât mai exact și veridic.


Rezultatele chestionarului vor fi luate în considerare de echipa de specialişti urbanişti responsabilă cu actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Tulcea, mai exact un consorțiu de profesioniști, în care un rol central îl are cea mai prestigioasă entitate românească în domeniu – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București.


Primaria Tl actualizare PUG chestionar noiem 23


Actualizarea PUG al Municipiului Tulcea, ce trebuia realizată de foarte mult timp (ultimul PUG al Municipiului Tulcea datează din 1996, deși legea prevede reînnoirea acestuia cel puțin odată la 10 ani), înseamnă îmbunătățirea mobilității și calitatea vieții în orașul (nostru) Tulcea și prin completarea chestionarului tulcenii pot sprijini acest demers important.


Planul Urbanistic General (PUG) menține ordinea în domeniul construcțiilor și previne situațiile ce pot duce la disconfort, aglomerare sau haos urbanistic, fiind cel mai important instrument de reglementare a dezvoltării urbane.


(surse info, foto : pug.primariatulcea.ro, fb primariatulcea)