Incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Ceamurlia de Jos – au ars circa 50 ha

Incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Ceamurlia de Jos – au ars circa 50 ha

Credit Photo: Radio Delta

Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au intervenit ieri după-amiază pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stuf în zona localității tulcene Ceamurlia de Jos ce amenința să afecteze un obiectiv economic din zonă, o cabană vânătorească, iar mai apoi, din cauza schimbării direcției vântului, focul s-a propagat în zona de izlaz a comunei Ceamurlia de Jos, către gospodăriile de la marginea localității, potrivit informațiilor transmise de sg. maj. Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea.


ISU Tl incendiu lg Ceamurlia de Jos noiem 23


Inițial incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha, la locul intervenției acționând 9 subofițeri cu două autospeciale.


În condițiile în care vântul și-a schimbat direcția, incendiul manifestându-se în zona localităților Baia și Ceamurlia de Jos, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru limitarea propagării flăcărilor, pe lângă cei 9 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în zona localității Baia intervenind și SVSU Baia.


Intervenția pompierilor tulceni s-a prelungit până în jurul orei 00:00.


În urma incendiului au ars aproximativ 50 ha. de stuf și vegetație uscată dar au fost protejate mai multe locuințe aflate la marginea localității Ceamurlia de Jos și cabana aflată în zona în care se manifesta incendiul.


Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.


(surse info și foto : buletine informative  ISU Tulcea)