Securitate online 2023/2024 – Google renunta la parolele clasice iar passkey-urile vor fi noul trend

Securitate online 2023/2024 – Google renunta la parolele clasice iar passkey-urile vor fi noul trend

Credit Photo: Perfect Pixel

Sfarsitul parolelor ar putea sa vina mai devreme decat am crezut. Google a transformat oficial parolele de acces in metoda implicita de conectare pentru toate conturile personale din reteaua sa.


Passkey-urile sunt considerate „urmatoarea evolutie in materie de securitate online”. In loc de o parola lunga, aceasta tehnologie foloseste de obicei un cod PIN din patru cifre sau „credentiale biometrice” pentru o autentificare usoara. Si pentru ca passkey-urile folosesc un tip de autorizare foarte personal, hackerilor le va fi mai greu sa obtina acces la datele tale. Autentificarea cu doi factori ar putea chiar sa devina de domeniul trecutului datorita acestei noi metode de securitate.


Pentru a incuraja aceasta tranzitie, Google va incepe sa trimita utilizatorilor mesaje prin care ii va informa cu privire la noua metoda de securitate online a datelor si unde pot crea o cheie de acces.


De ce avem nevoie de o securitate cat mai puternica a datelor ?


Cantitatea tot mai mare de date stocate si partajate pe internet creste riscul de incalcare a securitatii datelor si de atacuri cibernetice. Aceste incidente sunt extrem de periculoase; informatiile sensibile pot ajunge in mainile unor persoane rau intentionate si pot cauza pierderi financiare, probleme juridice, daune reputationale, etc. In cazul in care hackerii nu fura datele, ei pot totusi sa le manipuleze, stergandu-le, modificandu-le sau corupandu-le in mod deliberat. Alterarea datelor poate cauza atat pierderi personale cat si financiare.


Continua sa citesti