εCAMP: tabără online de Grafică și Artă Digitală deschisă și pentru elevii tulceni

εCAMP: tabără online de Grafică și Artă Digitală deschisă și pentru elevii tulceni

Credit Photo: Radio Delta

Elevii liceelor de arte plastice din întreaga țară sunt invitați într-o misiune creativă cu totul specială, mai exact, o tabără online de grafică și artă digitală – εCAMP, după cum a transmis Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea.


Organizată sub umbrela Fundației Județene pentru Tineret Timiș, această tabără online se află la prima ediție și crează un univers digital inovator, fiind o experiență de două zile prin care se poate călători în inima diversității culturale și sociale a Europei, prin intermediul a 65 de orașe care au avut onoarea de a fi Capitale Europene ale Culturii.


Cu acces la descrieri ale programelor culturale ale acestor orașe, și sub atenta îndrumare a echipei de artiști din Timiș, tinerii elevi sunt invitați să creeze lucrări de grafică sau de artă digitală, aceste lucrările nefiind doar un exercițiu de tehnică sau de estetică ci și un mediu pentru explorarea și exprimarea situațiilor sociale, emoțiilor, gândurilor și provocărilor cu care se confruntă tinerii din ziua de azi, scrie în Formularul de înscriere, disponibil pe pagina oficială a FJT Tulcea.


Tabara se va desfășura în zilele de 18 și 19 noiembrie 2023 , online (orele : 10:00 – 13:00 ; 14:00 – 17:00) și sunt disponibile 65 de locuri pentru elevi cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani.


Lucrările vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi lansată în data de 23 noiembrie 2023, va avea loc la Casa Tineretului din Timișoara și va dura timp de 3 zile.


(sursă info și foto : fb fundatiatineret.tulcea