Jurilovca, printre localitățile cunoscute peste hotare promovate de MEAT

Jurilovca, printre localitățile cunoscute peste hotare promovate de MEAT

Credit Photo: Radio Delta

La cea de-a 48-a ediție a Târgului de Turism al României, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului participă cu un stand propriu unde vizitatorii vor putea explora oferta turistică a satelor tradiționale din țara noastră, mai ales a celor care s-au făcut cunoscute peste hotare, datorită participării la o serie de competiții internaționale de profil, ca de exemplu Jurilovca, localitatea tulceană care, în urmă cu 10 ani, a obţinut titlul de „Destinaţie Europeană de Excelenţă – EDEN” la categoria „Turism accesibil”, potrivit informațiilor publicate de ministerul citat.


Potrivit ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, ce a fost prezent ieri la evenimentul de deschidere a TTRII2023 (ediția de toamnă), turismul este unul dintre sectoarele economice importante, „cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung”, țara noastră având potențial de a deveni o destinație tot mai atractivă dacă se valorifică „sustenabil” toate resursele turistice la standarde înalte.


Tot ieri a avut loc lansarea oficială a „Rutei Naționale a Satelor Tradiționale Turistice din România”, un produs turistic inovator, dezvoltat pentru încurajarea participării comunitare, pe scară largă, la activitățile culturale și de conștientizare a moștenirii identitare, din care fac parte toate destinațiile rurale promovate în standul MEAT.


În plus, în cadrul evenimentului de deschidere a fost lansată și Ruta Cultural Turistică Națională „Mihai Eminescu – o cultură. o rută”, realizată de Primăria Municipiului Botoșani, Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Suceava.


Târgul de Turism al României – ediția de toamnă 2023 este în plină desfășurare și se va încheia duminică, 12 noiembrie, la ora 16:00.


Targul de Turism Ro toamna noiem 23


Te așteptăm la ROMEXPO să facem ocolul pământului în 4 zile

Companiile prezente au pregătit reduceri de până la 50% atât pentru destinațiile din România, cât și pentru cele din străinătate,

scrie pe pagina oficială a evenimentului.


PROGRAM DE VIZITARE :

09 – 11 noiembrie, în interval orar 10:00 – 18:00

12 noiembrie, în interval orar 10:00 – 16:00.


(surse info, foto: economie.gov.ro, fb targuldeturism)