Întâlnire cu reprezentanții ghizilor de turism din Deltă, la Prefectura Tulcea

Întâlnire cu reprezentanții ghizilor de turism din Deltă, la Prefectura Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, s-a întâlnit azi, 9 noiembrie, cu reprezentanții ghizilor de turism din Delta Dunării, premergător următoarei ședințe de lucru organizată de instituție, potrivit celor comunicate de Prefectura Tulcea.


În cadrul discuției au fost abordate diverse probleme, ale căror soluții se vor identifica, împreună cu reprezentanții autorităților publice competente, în cadrul următoarei ședințe de lucru de la Instituția Prefectului județul Tulcea:


– Diminuarea/eliminarea impozitului pe salarii în extrasezonul turistic, caracterul sezonier în turism fiind prezent în Uniunea Europeană, pe litoralul românesc dar nu și în turismul din Delta Dunării

– Reintroducerea noțiunii de “călăuză locală” în nomenclatorul de meserii. În prezent, licențierea ghizilor în Delta Dunării este condiționată de obligativitatea deținerii diplomei de bacalaureat.

– Obligativitatea cursurilor de mediu și conduită în trafic pentru ghizii și conducătorii de ambarcațiuni din Delta Dunării;

– Necesitatea traseelor pentru turismul lent în Delta Dunării.


(sursă info și foto : fb prefectTulcea)