Au mai rămas de reabilitat doar 200 de metri din strada Pacii

Au mai rămas de reabilitat doar 200 de metri din strada Pacii

Credit Photo: Radio Delta

Pe la finalul lunii aprilie 2023, în urmă cu circa 6 luni și jumătate, era aplicat primul strat de asfalt (binder) pe primul tronson de pe str. Păcii, (cei 300 de metri de la sensul giratoriu Delta pâna la km. 0) iar azi, 9 noiembrie, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a anunțat că au mai rămas de modernizat cei 200 de metri între str. Zimbrului și str. Mică, cu lucrări de excavare, terasare și asfaltare, precum și de refacere a trotuarelor.


Prin urmare, în-afară de acești ultimi 200 de metri din str Păcii, una din principalele artere de circulație din municipiu a fost reabilitată : s-au pus conducte noi pentru apa potabilă, canalizarea menajeră și pentru apele pluviale și s-a asfaltat de la intersecția cu str. Viticulturii până la intersecția cu str. Zimbrului și din str. Mică până la sensul giratoriu Delta.


Prim Tl str Pacii 200m reabilitata noiem 23


De acum încolo, potrivit celor publicate pe pagina oficială a edilului orașului Tulcea, se vor ridica toate capacele la cota de uzură și se va turna al doilea strat de asfalt, până în jurul datei de 20 noiembrie 2023 se vor monta stâlpii de iluminat și după această dată vor  fi scoși stâlpii de electricitate, pornind din str. Viticulturii. După aceste proceduri spațiile pietonale vor fi refăcute.


La final, pe lângă asfaltare, str. Păcii va fi eliberată de cabluri, vizibilitatea va fi mult mai bună, iar locuitorii vor fi protejați în fața intemperiilor care produceau întreruperea curentului electric și fără stâlpi, trotuarele vor fi mult mai spațioase.


(sursă info și foto : fb stefan.ilie.tulcea)