Liceeni tulceni în vizită la Penitenciarul din municipiu

Liceeni tulceni în vizită la Penitenciarul din municipiu

Credit Photo: Radio Delta

Cu participarea a trei clase de elevi ai Liceului ”Ion Creangă” Tulcea și 15 persoane private de libertate, timp de 3 zile, în perioada 06.11.2023 – 09.11.2023, la Penitenciarul Tulcea se desfășoară activitatea ,,Vizită în penitenciar”, coordonată de psihologul din cadrul instituţiei, conform unui comunicat de presă emis de unitatea penitenciară din municipiul Tulcea.


Scopul proiectului este de prevenire a criminalității şi săvârșirii de infracțiuni în rândul adolescenţilor, prin valorificarea experienței de viață a deținuților iar din perspectiva acestora din urmă, activitatea contribuie la formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială și față de ordinea de drept.


În cadrul întâlnirii, persoanele private de libertate  prezintă experienţe de viață din perspectiva omului aflat în detenție, având ca subiecte consumul de droguri și de alcool, conducerea sub influența alcoolului sau traficul de droguri.


Proiectul este iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor și se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Campaniei de prevenire a criminalității, derulată în comun cu cea de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.


(surse info, foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea, arhiva RD)