Atac dur la USR Tulcea din partea consilierului local USR Cristian Porneală. S-a ajuns în instanţă! Scandalul ia amploare!

Atac dur la USR Tulcea din partea consilierului local USR Cristian Porneală. S-a ajuns în instanţă! Scandalul ia amploare!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Atac dur la USR Tulcea din partea consilierului local USR Cristian Porneală. S-a ajuns în instanţă! Scandalul ia amploare!


Cristian Porneală, un tânăr om de afaceri tulcean a candidat în anul 2020 pe listele USR la Consiliul Local şi a reuşit să obţină funcţia de consilier local. În timp, între Porneală şi prietenii-colegi din USR au apărut divergente, poate şi din cauză că aceştia au luat-o către dreapta politică, nu de puţine ori făcând blaturi la vedere cu aşa zişii liberali ai lui Ştefan Ilie.

Pentru că Porneală nu prea a fost de acord cu prietenia USR-PNL, a început să devină deranjant şi conducerea USR Tulcea l-a exclus. Tipic! Acesta nu a fost de acord, a apelat la instanţa şi… iată ce a declarat după prima înfăţişare, care a avut loc ieri la Judecătoria Tulcea:


„Am avut proces cu Uniunea Salvați România. USR m-a exclus pentru că nu am fost obedient şi nu am votat în linie mizeriile PNL Tulcea. Eu am dat USR în judecată pentru că se ţine de PSD-isme, face blaturi şi bagă consilieri locali la înaintare pentru joculețele de culise ale conducerii naționale a partidului. Ceea este şi mai grav este că în afară de apucături PSD-iste, conducerea USR este şi ipocrită. Eu din câte știu noi trebuia să fim cei corecți. Pentru că mi-am intrat prea tare în filmul cu corectitudinea am fost eliminat deoarece încurcam prea tare. Iar cu cât îmi continuam activitatea de consilier mai mult, cu atât vedeam mai multe, înțelegem şi mai multe şi încurcam şi mult mai mult.

Astăzi (n.r – ieri) la proces USR s-a folosit de diverse tertipuri avocățești pentru a îndoi adevărul. Nu că ar fi ceva nou, deja sunt obișnuit cu practicile deoarece nici în timpul procedurii de judecare internă nu mi s-au respectat drepturile, mi s-a limitat accesul la dosar şi implicit la apărare.

USR a ridicat excepție la multe lucruri în decursul acestor trei ani şi ceva, inclusiv la excepția de corectitudine, adevăr şi realitate.

Eu îmi voi câștiga dreptatea, fie la curs, fie la recurs. Voi reveni cu detalii mai amănunțite despre acest proces într-o postare ulterioară, de îndată ce voi înțelege tertipurile avocățești.

PS: Pentru a reuși partidul Uniunea Salvați România să salveze cu adevărat România ar trebui să înceapă cu a se salva de el însuși.” – scrie pe facebook Cristian Porneală.


Ca şi concluzie,


treaba asta nu prea e bună deloc pentru imaginea USR în timp ce alegerile bat pe la uşile electoratului românesc. Campaniile de anul viitor vor fi doar… patru, iar un scandal în sânul unui partid, pe timp de campanie, nu face decât să strice. Rămâne de văzut cât de pornit este Porneala pe cei din USR Tulcea şi cât este dispus USR Tulcea să înghită. Fiind penurie de judecători, cu siguranţă că acest proces va dura până după alegeri, iar cei care vor avea de suferit la capitolul imagine vor fi cei de la USR, adică… chiar cei care o susţin pe doamna Tatiana Haliţ, o altă consiliera locală de-a lor, în toate demersurile ei de a-l lăuda şi a-l sprijini pe primarul PNL, Ştefan Ilie… lucru care ne cam face să-i dăm şanse mari de câştig pornitului Porneala.


Articolul Atac dur la USR Tulcea din partea consilierului local USR Cristian Porneală. S-a ajuns în instanţă! Scandalul ia amploare! apare prima dată în Tulcea noastra.