Liceeni tulceni la sediul IPJ Tulcea, în cadrul programului „Școala altfel”

Liceeni tulceni la sediul IPJ Tulcea, în cadrul programului „Școala altfel”

Credit Photo: Radio Delta

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a avut onoarea de a primi ieri, 8 noiembrie 2023, elevii clasei a XII-a a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Tulcea, cu ocazia desfășurării programului „Școala altfel”, conform unui buletin informativ emis azi de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea.


În cadrul acestei vizite, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat o campanie de informare preventivă, concentrându-se pe educație, siguranță și prevenirea consumului de droguri.


În plus, această colaborare specială între Liceul Teoretic „Ion Creangă” Tulcea și Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a oferit elevilor oportunitatea de a se familiariza mai bine cu munca și rolul poliției în comunitate iar prin intermediul prezentării ofertei educaționale a Ministerului de Interne, elevii au descoperit posibilitățile de carieră în acest domeniu și au aflat mai multe despre domeniile de studiu disponibile.


Au avut loc discuții cuprinzătoare despre fenomenul drogurilor, consecințele legale, sociale și asupra sănătății, fiind aduse în atenția elevilor aspectele negative ale consumului de droguri.


Polițiștii tulceni au răspuns la întrebări, oferind informații esențiale pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă mai bine impactul acestui fenomen asupra societății și individului.


Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea consideră că astfel de colaborări și activități educaționale sunt esențiale pentru dezvoltarea elevilor și pentru promovarea unui mediu sigur în școli și comunități.


(sursă info și foto : buletin informativ IPJ Tulcea)