Peste 1100 de locuri de muncă vacante în județul nostru

Peste 1100 de locuri de muncă vacante în județul nostru

Credit Photo: Radio Delta

Deși este printre județele cu un număr mic de locuitori, Tulcea are mai multe locuri de muncă vacante comparativ cu județe mari și mai importante din punct de vedere economic ca Brașov (1014) sau Hunedoara (993) și chiar județul vecin Constanța (958).


Din cele 66.770 locuri de muncă disponibile la nivel naţional, 1109 sunt în județul nostru, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, aflate în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), instituție ce a publicat lista acestor locuri de muncă vacante.


Cu această ocazie, ANOFM a transmis informații privind momentul în care va fi operațională Platforma unică (PULS), realizată prin proiectul „Relația SPO cu angajatorii – eSPOR”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.


Potrivit sursei, PULS va facilita accesul angajatorilor înregistrați în baza de date a ANOFM, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă dar și operatorilor serviciului public de ocupare, în sensul că procesul de mediere pe piața muncii se va desfășura mult mai facil și cu un grad mare de eficiență.


Publicul larg va putea vizualiza pe platformă lista locurilor de muncă vacante după multiple filtre puse la dispoziția operatorului, cu condiția ca oferta să fie activă (să fie vorba despre locuri de muncă pentru care candidații încă nu au fost identificați de către angajator).


(sursă info și foto : fb fiiinformat)