Azi s-a lansat oficial Asociaţia Pensionarilor ,,DANUBIUS 2023” din Tulcea

Azi s-a lansat oficial Asociaţia Pensionarilor ,,DANUBIUS 2023”  din Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra

Azi s-a lansat oficial Asociaţia Pensionarilor ,,DANUBIUS 2023” din Tulcea


În urmă cu un an, am aderat la ideea colegilor și prietenilor noștri din Constanța de a participa la un proiect de organizare și reprezentare a intereselor pensionarilor la nivel local și de ce nu la nivel național, de persoane bine pregătite care și-au dovedit competențele ca militanți sindicali cu funcții în diferite structuri ale Confederației Naționale CNS Cartel Alfa, acum pensionari.


Pe 15 decembrie 2022 la Adunarea generală a Asociației pensionarilor Tomis 2021 Constanța, am fost propus și votat ca președinte al filialei Tulcea, al asociației Constănțene.


În urmă cu aproximativ 6 luni un grup de inițiativă din filiala Tulcea al asociației constănțene a pensionarilor a propus crearea unei Asociații cu personalitate juridică la Tulcea, și împreună cu prietenii noștri din Constanța și alte județe să punem bazele unei federații naționale pentru a reprezenta intereele pensionarilor.  Așa s-a constituit un nucleu de 12 membrii fondatori care au ales un Consiliu Director format din 5 persoane, cu mandat de a duce la îndeplinire toate procedurile legale pentru înființarea unei Asociații a pensionarilor.


Astăzi 27. 10 2023, Consiliul Director al Asociației a anunțat finalizarea cu succes a tuturor procedurilor legale și activitatea se poate desfășura în bune condiții. Dacă membrii fondatori sunt majoritatea foști militanți sindicali din Alum, avem alături de noi ca membri fondatori, pensionari din Aquaserv, SNIF Magneziene etc.


Sperăm ca experiența acumulată în lupta sindicală pentru apărarea drepturile membrilor noștri și neafilierea politică, să ne ajute în activitatea noastră viitoare, dacă vom căpăta încrederea cât mai multor pensionari care au activat în unitățile economice din Tulcea.


Experiența ne-a demonstrat că atunci cănd suntem uniți și bine reprezentați, rezultatele  nu vor întârzia în tot ce ne vom propune.


Președinte  Consiliu Director, Dragu Gheorghe


Articolul Azi s-a lansat oficial Asociaţia Pensionarilor ,,DANUBIUS 2023” din Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.