Modernizarea Școlii Gimnaziale Nr. 14 din municipiu – stadiul lucrărilor a atins 75%

Modernizarea Școlii Gimnaziale Nr. 14 din municipiu – stadiul lucrărilor a atins 75%

Credit Photo: Radio Delta

 


La momentul actual, lucrările desfășurate în cadrul proiectului „Modernizare și extindere – Școala Gimnazială Specială Nr. 14 – municipiul Tulcea” au atins un stadiu de 75%, marcând un pas important în transformarea școlii într-o instituție modernă, adaptată nevoilor elevilor cu cerințe educaționale speciale, respectiv elevilor cu dizabilități, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea.


CJ Tl Modernizare Sc speciala nr 14 Tulcea oct 23


Proiectul cuprinde o serie de obiective majore, cu scopul de a spori accesibilitatea, calitatea și atractivitatea educației pentru acești elevi, oferindu-le un mediu de învățare optim, printre elementele cheie ale proiectului numărându-se modernizarea, eficientizarea energetică și dotarea cu mobilier și echipamente specifice, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a instituției tulcene.


„Acest proiect reflectă angajamentul nostru pentru educație și inclusivitate în județul Tulcea. Ne propunem să oferim elevilor cu cerințe educaționale speciale condiții optime pentru dezvoltare și învățare, ajutându-i să atingă potențialul lor maxim.

Ne apropiem de finalizarea cu succes a acestui proiect dedicat Școlii Gimnaziale Speciale nr. 14, care va fi terminat până la sfârșitul acestui an, devenind astfel un model pentru educația inclusivă și adaptată la nevoile elevilor acestei școli“,

a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


Modernizarea și extinderea școlii va crea un mediu unitar și integrat, care să răspundă nevoilor specifice ale elevilor cu cerințe educaționale speciale.


Construcția va găzdui funcțiuni esențiale, precum o sală de sport, laboratoare, cabinet de logopedie, ateliere, sală de kinetoterapie și multe altele, întreaga clădire fiind echipată cu dotări adecvate fiecărui tip de spațiu propus pentru modernizare.


Vor exista mobilier și material didactic specific pentru: sălile de clasă, sala de sport, sala de kinetoterapie, atelierele de ergoterapie, bibliotecă, laborator, sală multisenzorială, cabinet de logopedie, precum și alte spații adiacente.


(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)