35 de fotografi participă la concursul de fotografie „Sofia Vrabie” din acest an

35 de fotografi participă la concursul de fotografie „Sofia Vrabie” din acest an

Credit Photo: Radio Delta

Îm cadrul celei de-a VII-a ediţii a proiectului „Phoenix”, implementat de Asociaţia „Seniori în acţiune”, alături de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” și cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Tulcea, Casa Avramide găzduiește și în acest an expoziția-concurs de fotografie „Sofia Vrabie”.


Munca a 35 de fotografi, ce concurează pentru unul dintre cele trei premii și trei mențiuni, este expusă la parterul Casei Avramide iar câștigătorii vor fi desemnați sâmbătă, 4 noiembrie 2023, de la ora 16:00, conform celor publicate pe pagina oficială MuzeuldeArtaCasaAvramide.


Scopul proiectului „Phoenix” este îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor de vârsta a treia din Tulcea, urmărindu-se încurajarea participării, a învăţării şi a practicării de către aceştia a unui mod de viaţă activ, esenţial în prevenirea efectelor distructive ale îmbătrânirii, scrie pe site-ul icemtl.ro.


Sofia Vrabie, „diplomat universitar”, textilist, pedagog, muzeograf, etnolog, parazitolog, entomolog, cercetator în Laboratorul Veterinar Regional Tulcea, este „un exemplu de persoană care a ştiut să trăiască şi să îmbătrânească frumos, mereu deschisă noului, mereu activă”.


(surse info, foto : fb MuzeuldeArtaCasaAvramide, icemtl.ro., tulcealibrary.ro)