O expoziție și o lansare de carte, luni, la Biblioteca Județeană din Tulcea

O expoziție și o lansare de carte, luni, la Biblioteca Județeană din Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

În ordine cronologică, luni, 23 octombrie, de la ora 15:30, respectiv ora 16:00, în biblioteca județeană din municipiu vor avea loc o Expoziție de pictură, grafică și oleotipie ”Povești cu pietre și albastru” și o Lansare de carte – „Spiritualitate tătară, vol. 5” , potrivit informațiilor publicate de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea.


Bibl Jud Tl expo pictura si oleotipie oct 23


Artistul plastic, Mihaela Florescu, înfățișează publicului tulcean o serie de lucrări de pictură, grafică și oletipie, organizate tematic sub titlul ”Povești cu pietre și albastru”, având ca sursă de inspirație Dobrogea, lumina, pietrele, marea, clădirile vechi, ruinele vremurilor apuse.

„Oleotipia este o veche tehnică fotografică de la sfârșitul secolului XIX, (singura tehnică) prin care se obținea întâi imaginea în negativ, apoi, prin operații succesive de spălare și aplicare a culorilor de ulei se obținea imaginea pozitivă”,

a declarat Mihaela Florescu.


Mihaela Florescu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, iar în anul 2017, întrebată de Magna News unde se vede peste un deceniu, răspundea afectiv: ,,Nu știu. Acolo unde mă va duce viața. Cred că ar trebui să încetăm să existăm doar și să începem să trăim efectiv. Să ne întoarcem mereu doar la ceea ce contează, adică să ne urmăm pasiunile, să ne valorificam talentele.”


Bilbl Jud Tl lansare carte 23 oct 23


În ceea ce privește lansarea de carte, publicul tulcean are ocazia să se reîntâlnească cu Prof. univ. Dr. Nuredin Ibram ce va prezenta cel de-al cincilea volum din seria „SPIRITUALITATE TĂTARĂ”, cu titlul „Bucătăria tradițională tătară”.

În contextul în care, în zona Dobrogei, în județul Tulcea, conviețuiește de 1.000 de ani o importantă minoritate tătară, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, în calitate de organizator, ne invită să descoperim tradiții și obiceiuri culinare tătărăști.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de Cultură Tătară „BARSIN BIRSIN”.

Prezintă: Dr. Muzeograf Lavinia Dumitrașcu – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.


(sursă info și foto : bibliotecatulcea)