Un tânăr din Măcin joacă în prima ligă din Andora

Un tânăr din Măcin joacă în prima ligă din Andora

Credit Photo: Tulcea Noastra

Un tânăr din Măcin joacă în prima ligă din Andora


Spre marea noastră mirare, judeţul Tulcea încă se poate mândri că mai are fotbalişti, raportându-ne strict la cei plecaţi să joace peste graniţele judeţului şi chiar ale ţării.

Unul dintre aceştia este macineanul Cristian Ţidularu,  care la 24 de ani joacă în Primera Division. Am stat cu el de vorbă şi ne-a spus povestea sa, pe scurt.


„La vârsta de 5 ani am venit cu familia în Spania, la Barcelona, unde am început să joc la Atletico Polinya, la echipa de juniori. După ce am trecut pe la multe echipe de juniori am ajuns la nivelul maxim U17, la UE Sunt Andreu, acolo unde mi-a venit şi convocarea pentru un stagiu de pregătire la Braşov, la Cheile Grădiştei, cu Naţională României U17 – generaţia 99.

După această perioadă mi-a mai fost propusă o convocare la U19, pentru un stagiu de pregătire la Marbella (Malaga) dar din păcate nu am putut ajunge din cauza la nişte probleme musculare.

La nivel de seniori am tot jucat în categoriile inferioare din Catalunya precum Tercera Federacion, iar anul acesta după ce am avut multe oferte din Italia, Danemarca şi Andorr am decis să merg şi să fac pasul în Andorra, la FC Ordino, echipă din prima ligă din Andora, unde, chiar de la primul meci de verificare am dat şi gol. În Andorra mai este şi un alt român pe nume Raul Feher de la echipa Inter Escaldes”


Cristian este un exemplu de reuşită, la care a adăugat el multă ambiţie şi pasiune. Cu siguranţă, dacă ar fi rămas la Macin, nu am fi auzit nimic de el, pentru ca noroiul în care se scaldă fotbalul românesc în ultimii 25-30 de ani, este din ce în ce mai murdar şi mai dens.


Ne bucurăm că astfel de tineri reuşesc să ne reprezinte judeţul pe alte meleaguri, să nu uite că sunt tulceni şi că ambiţia, puterea de muncă şi perseverenţa i-au dus către lumi mai bune, unde pot demonstra că talentul şi sudoarea sunt respectate la adevărata lor valoare, peste hotare, că… în România NU!



Articolul Un tânăr din Măcin joacă în prima ligă din Andora apare prima dată în Tulcea noastra.