Joi, pe 26 octombrie, se deschide circulaţia rutieră prin Babadag

Joi, pe 26 octombrie, se deschide circulaţia rutieră prin Babadag

Credit Photo: Tulcea Noastra

Joi, pe 26 octombrie, se deschide circulaţia rutieră prin Babadag


Din data de 7 august, circulaţia prin Babadag către Baia – Constanţa nu s-a mai putut efectua din cauza lucrărilor de consolidare şi modernizare a infrastructurii rutiere din zonă, implicit a podului rutier cunoscut sub numele generic de „Podul 5 – Veterani”. Astfel, toţi participanţii la traficul rutier au trebuit să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge în zonele de destinaţie care implicau trecerea prin Babadag.


Noutatea pe care am aflat-o de la primarul Georgian Caraman este ca „La podul 5 din zona Veterani, se toarnă cel de-al treilea strat de uzură din cei 18 cm (după ce miercuri s-a turnat primul strat de egalizare de 8 cm, joi al doilea strat de bitum cu 6 cm, iar luni stratul de uzură de 4 cm). S-au ridicat capacele și gaigărele pentru captarea apelor pluviale la nivelul ultimului strat de asfalt, s-au montat bordurile și se refac trotuarele, turnând asfalt pe pod și punând pavele la legătura cu podul.

Vestea bună pentru toată lumea este că podul va fi deschis pentru circulație de Zilele Orașului Babadag, începând cu data de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru. ” – a precizat primarul din Babadag pe pagina sa de pe o reţea de socializare.


Articolul Joi, pe 26 octombrie, se deschide circulaţia rutieră prin Babadag apare prima dată în Tulcea noastra.