Schimb sportiv româno – francez – 22 de copii tulceni, printre beneficiari

Schimb sportiv româno – francez – 22 de copii tulceni, printre beneficiari

Credit Photo: Radio Delta

Consiliul Județean Tulcea și Departamentul Aveyron (Republica Franceză) implementează, în această săptămână, (perioada 1-7 octombrie 2023) proiectul „Schimb sportiv internațional între tineri francezi din Aveyron și tineri români din județul Tulcea“, cele două unități administrativ-teritoriale fiind unite de o longevivă și fructuoasă relație de colaborare din anul 1994, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Tulcea, primit la redacție.


Proiectul beneficiază de co-finanțare din partea celor doi parteneri și a Ministerului de Externe Francez și a adus împreună 22 de copii români și 23 francezi, toți practicanți de fotbal.


CJ Tl schimb sportiv Tl Fr AJF Tl oct 23


Grupul țintă tulcean, 11 fete și 11 băieți, cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, a fost recrutat de la cluburi de profil din județul nostru cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Tulcea.


CJ Tl schimb sportiv Tl Fr 1 7 oct 23


Delegația tulceană, condusă de consilierul județean și președinte AJF Tulcea, Petre Badea, a fost primită ieri, 4 octombrie, de Arnaud Viala, președintele Departamentului Aveyron.


CJ Tl schimb sportiv Tl Aveyron. Fr oct 23


Discuțiile, desfășurate în cadrul proiectului, în Sala de Consiliu a Departamentului, au reliefat importanța majoră a sportului în dezvoltarea tinerilor, elementele comune de interes ale celor două regiuni surori și dorința de continuare a relației de colaborare prin alte proiecte și acțiuni comune.


(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)