Mâine, ținem copiii acasă – este Ziua Mondială a Educației

Credit Photo: Radio Delta

 


Sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației pică şi în acest an în mijlocul săptămânii și cum potrivit ordinului de ministru, în această yi, ca și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă  nu se organizează cursuri, copiii vor rămâne acasă.


Ziua Educației este marcată prin zi liberă pentru tot personalul din învățământul preuniversitar ca o recunoaștere a acestui domeniu de activitate, după cum a explicat pentru Edupedu.ro, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.


În plus, 27 octombrie 2023 este ultima zi de școală din această lună și ultima din primul Modul de învățare din acest an școlar, deoarece sâmbătă, 28 octombrie 2023 va începe prima vacanță.

În data de 6 noiembrie 2023 va începe Modulul 2 ce va avea 7 săptămâni.


Data de 5 octombrie este, în mai multe țări, Ziua profesorului, o zi specială de apreciere a cadrelor didactice, conform ro.wikipedia.org iar din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului/ a Educației să fie celebrată în această zi !


(surse info, foto : edupedu.ro, ro.wikipedia.org )