O dronă care a explodat la ora 4.50 este căutată în zona Nufăru

O dronă care a explodat la ora 4.50 este căutată în zona Nufăru

Credit Photo: Tulcea Noastra

O dronă care a explodat la ora 4.50 este căutată în zona Nufăru


Mai multe persoane din zona Nufăru au confirmat căderea unei drone militare în apropiere de Nufăru, în această dimineaţă la ora 4.50.

„Eram la muncă. Am auzit un bâzâit deasuptra mea şi am ridicat capul. Nu am văzut drona care trecea pe deasupra, că era întuneric şi nu cred că are lumini de poziţie. În câteva secunde motorul care bâzâia s-a oprit şi imediat după nu am mai văzut-o. Am auzit doar bubuitura de la impactul cu solul şi s-a luminat ceva la distanţă. Cred că explozia a fost mare, că ne-a zguduit geamurile. A căzut în apropiere…” – ne-a transmis unul dintre martori.

Acesta a anunţat imediat evenimentul la 112 şi câţiva jandarmi şu fost imediat trimişi în zonă. Între timp s-au alăturat şi lucrătorii de la SVSU Nufăru şi se căuta în zona indicată (pe care nu o putem face publică), dar până acum nu s-a găsit nimic.


UPDATE – ora 11.45


Resturi de la dronă prăbuşită precum şi o groapă de la locul impactului au fost găsite în apropiere de Nufăru, aproape de o fermă abandonată, în zona numită generic SUFLAR.

Drona a căzut şi a produs groapa specifică, dar explozia nu a afectat terenul, fiind o zonă aridă.

Nefiind oameni în zonă, nu au fost raportate incidente.

La faţa locului se afla armata şi structurile de specialitate. Zona este în curs de izolare şi nu este permis accesul civililor.

Vom reveni


UPDATE – ora 12.00 – Comunicat MApN


„Ca urmare a evoluției situației și în baza informațiilor primite de la IGSU, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranță naţională investighează aceste situații. Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren.

Forțele MApN rămân în alertă și vor continua cercetările în zonele unde pot să apară riscuri ca urmare a acestei situații.”



UPDATE – ora 13.00 – Comunicat MApN




Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.



Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren.



Foto: Zona de căutare a dronei.


Articolul O dronă care a explodat la ora 4.50 este căutată în zona Nufăru apare prima dată în Tulcea noastra.