Lista băuturilor potrivite pentru orice ocazie

Lista băuturilor potrivite pentru orice ocazie

Credit Photo: Tulcea Noastra

Lista băuturilor potrivite pentru orice ocazie


Dacă ai deschis telefonul pentru a vedea cât este ceasul, și din pură întâmplare ai văzut ce dată este, mai mult ca sigur că ai observat că vara s-a terminat. Dar, de ce spunem că te-ai mira? Pentru că tot este cald afară, iar situația pare că nu o să se remedieze prea curând. Așa că, dacă tot mai e căldură, de ce să nu mai profiți de asta? Cum? Păi, un prim pas ar fi să îți iei telefonul în mână, asta dacă nu îl aveai deja, și să îi întrebi pe prietenii tăi pe unde mai plecați și voi, chit că e extrasezon.


Indiferent dacă ești fan declarat al petrecerilor sau al evenimentelor sociale de orice fel sau ești acel prieten pe care îl luau prietenii peste tot cu ei, nu contează. Indiferent de situație, mai mult ca sigur că un pahar de Aperol sau măcar de bere tot ai băut. Totuși, băutul alcoolului se face cu cap și în mod responsabil. Scopul nu este să cazi pe masă, ci să te detensionezi și să te simți bine alături de prietenii tăi, oriunde sunteți.


Așa că, nu te mai fierbem, iar în acest articol o să îți vorbim despre niște staruri ale serilor cu prietenii. Despre niște licori care pare că au fost concepute pentru zei. Da, vorbim despre niște băuturi alcoolice pe care le poți bea indiferent de evenimentul la care ești.


Cuvânt înainte – Sfaturi bătrânești care te vor ajuta mai târziu


Doar nu puteam să începem articolul fără să îți dăm și câteva sfaturi legate de alcool și cum să eviți mahmureala de a doua zi. Primul dintre ele este să nu combini băuturile, pe care probabil l-ai mai auzit. Dacă ai ajuns la o nuntă, petrecere sau oriunde și ai început să bei Aperol sau Jack Daniel’s, atunci, asta ar trebui să bei toată seara. Al doilea sfat este legat de hidratare. Alcoolul, deși este lichid, el te deshidratează, așa că ai nevoie de un ajutor, adică de apă. Regula spune că la un pahar de alcool băut, trebuie să bei două pahare de apă.


Berea – mama tuturor băuturilor


Acum că ți-am dat sfaturile, vorbim și despre băuturi. Și prima din listă nu putea să fie altceva decât berea. Această băutură alcoolică, nu chiar în toate țările până de curând, și aliment. De ce este berea considerată și aliment de către unii? Pentru că are o multitudine de ingrediente.


Dar nu de asta este berea atât de iubită. Ea este îndrăgită pentru că este o băutură a tuturor. Pentru că se găsește în mai multe sortimente, desigur cu gusturi diferite. Pe lângă asta, faptul că există și bere fără alcool este un alt motiv. Fie că îți place berea, dar ești cu mașina sau pur și simplu nu îți place alcoolul, dar vrei să intri în acea stare de petrecere, berea fără alcool este alaitul tău.


Ginul – o altă alegere populară și fresh


Ginul este o altă băutură alcoolică foarte populară, dar care este mai bine cunoscută și adorată în combinație cu un alt ingredient. Te-ai prins despre ce ingredient este vorba? Dacă nu, îți spunem că este vorba despre apa tonică. Și din gin și apă tonică iese poate cea mai fresh băutură, ginul tonic.


Când bei gin tonic, cerul este limita, așa că poți să pui pe lângă cele două ingrediente, o mulțime de lucruri. De la fructe exotice, până la mentă. Așa că, dacă încă îți mai este cald, îți recomandăm să te răsfeți în excursie cu prietenii, la petrecere sau oriunde ai fi, cu un gin tonic.


Lichiorul – un alt clasic


Urmează și lichiorul, un alt clasic al băuturilor. Și ce lichior este mai cunoscut, dacă nu chiar cel venit din cizma Europei, Italia? Este vorba despre Aperol. Dar ce e așa special la Aperol? Are foarte puțin alcool, mai exact 11% și este perfect pentru cei cărora nu sunt fanii băuturilor tari.


 


Articolul Lista băuturilor potrivite pentru orice ocazie apare prima dată în Tulcea noastra.