Pacient transportat cu ambulanța, ajuns la spital ca victimă într-un accident rutier

Credit Photo: Radio Delta

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea au fost sesizați azi, 11 septembrie 2023, prin apel la S.N.U.A.U. 112, în legătură cu un accident produs între localitățile Ciucurova si Nicolae Bălcescu (pe D.N. 22A), între o ambulanță și un utilaj agricol, soldat cu rănirea ușoară a pacientului transportat în ambulanță, conform datelor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.


În urma evenimentului rutier, a rezultat atât avarierea autovehiculului special de transport medical privat cât și a utilajului agricol, iar persoana transportată de către autovehiculul medical a ajuns la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.


Ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiștii sosiți la fața locului, s-a constatat faptul că șoferul ambulanței private, un bărbat în vârstă de 58 de ani din județul Tulcea, deține permis de conducere corespunzător, iar ca urmare a testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că nici unul din cei doi conducători nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice, dar conducătorul utilajului agricol, un bărbat în vârstă de 60 de ani din județul Tulcea, nu deține permis de conducere corespunzător iar utilajul nu este înmatriculat ori înregistrat.


Prin urmare, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice,  fiind efectuate cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.


(surse info, foto : buletin informativ IPJ Tulcea, arhiva RD)