Ciucurova Fierbe. Zeci de localnici au semnat o petiţie către Prefectură, din cauza camioanelor care le dărâmă casele

Ciucurova Fierbe. Zeci de localnici au semnat o petiţie către Prefectură, din cauza camioanelor care le dărâmă casele

Credit Photo: Tulcea Noastra

Ciucurova Fierbe. Zeci de localnici au semnat o petiţie către Prefectură, din cauza camioanelor care le dărâmă casele


„Către Instituția Prefectului Tulcea, în atenția Domnului Prefect


Domnule Prefect, Subscrisa Cabinet Individual de Insolvență Bălan Lucian Daniel, cu sediul în Strada Principală, nr. 102, Localitatea Ciucurova, Comună Ciucurova, județul Tulcea,, reprezentată legal prin practician Bălan Lucian Daniel, vă mai aducem la cunoştinţa și noi, în calitate de utilizatori ai unui imobil  situat la adresa indicată anterior, de situația gravă prezentată autorităților  județene de către persone fizice din localitatea Ciucurova și de către reprezentanții primăriei.


Esta vorba despre circulația vehiculelor pe drumul național 222D, pe raza satului Ciucurova acest drum suprapunându-se cu strada Principală, circulație care creează grave prejudicii cetățenilor care locuiesc pe strada respectivă prin deteriorarea caselor, anexelor şi gardurilor. Strada principală din Ciucurova este utilizată intens pe tot parcursul anului de către vehiculele care vin dinspre județele din Moldova, Republica Moldova şi Ucraina (inclusiv punctul de trecere Isaccea) spre litoral și portul Constanța.  Pe porțiunea cuprinsă între centrul satului și ieșirea spre Slava Cercheză există un număr foarte mare de  case, fiecare situată la mai puțin de 10 metri de stradă, astfel că trecerea fiecărui vehicul de mare tonaj generează trepidații sinonime cu cele ale unui mic cutremur. Acest lucru se întâmpla de câteva zeci de ori pe zi, fenomenul fiind amplificat   după deschiderea podului dintre județele Tulcea şi Brăila. Fisurile generate în pereții imobilelor situate pe strada Pricipală și frica zilnică a oamenilor par să nu conteze pentru autoritățile județene de vreme ce un demers similar de acum trei ani, susținut prin semnăturile a peste o sută de ciucuroveni,  a fost ignorant la fel cum este ignorant și demersul primăriei locale.


Stimați domni, vă mai informăm că pe porțiunea de drum în cauză se află cele două clădiri ale școlii, grădinița, poșta, aproape toare magazinele din sat, primăria, postul local de poliție, asta ca să înțelegeți că este cea mai utilizată stradă de către pietoni, foarte mulți dintre ei copii și bătrâni. Strada este deservită de  trotuar doar parțial și doar  pe un sens, iar  trecere de pietoni exită doar una pe o distanță de 2,4 kilometri. În general camionagii, grăbiți să ajungă în portul Constanța, nu respectă viteza legală, mai ales pe porțiunea de drum de la ieșirea din sat și cum pe o porțiune de stradă nu există trotuar, un accident se poate întâmpla oricând.


Măsurile care pot fi luate imediat și care ar genera mai puțin disconfort pentru cetățeni ar fi următoarele: limitarea vitezei de circulație pe drumul în cauză la 30 km/h pentru vehiculele cu un tonaj mai mare de 3,5 t, limitarea vitezei de circulație la 50 km/ h pentru toate vehiculele pe porțiunea din DN 222D cuprinsă între limita satului Ciucurova și intersecția  cu drumul județean care duce la Fântâna Mare creșterea numărului de treceri de pietoni și montarea de limitatoare de viteză. De asemenea, este nevoie ca vehiculele de mare tonaj să fie verificate de către cei care sunt plătiți din bani publici să facă asta pentru că există suspiciuni că multe dintre aceste vehicule circulă încărcate peste limita prevăzută în documente.”


Articolul Ciucurova Fierbe. Zeci de localnici au semnat o petiţie către Prefectură, din cauza camioanelor care le dărâmă casele apare prima dată în Tulcea noastra.