La un pas de tragedie! Un copil cu probleme, singur acasă, a pus autorităţile pe jar!

La un pas de tragedie! Un copil cu probleme, singur acasă, a pus autorităţile pe jar!

Credit Photo: Tulcea Noastra

La un pas de tragedie! Un copil cu probleme, singur acasă, a pus autorităţile pe jar!



  • o problemă minoră scoate la iveală problemele grave ale sistemului! Încă una… din cele foarte multe!


Azi noapte la câteva minute după miezul nopţii, la numărul de urgenţă 112 s-a dat alarma. Se pare că un minor în jurul vârstei de 8-9 ani, care locuia la unul dintre turnurile de pe Păcii, rămas singur acasă, a intrat într-o criză şi aruncă pe geam tot ce-i cădea în mână.

Au fost alertate toate forţele, ISU, poliţia, ambulanţa şi jandarmii, iar liniştea nopţii a fost spartă de sirene şi girofaruri.


Martorii spun că cel mic era foarte agitat, ţipa, se mişca alert şi nu o dată a lăsat impresia că va cădea de la etajul 6, motiv pentru care pompierii au fost prezenţi şi pregătiţi să intervină, în caz de ceva.

Vecinii spun că la un moment dat o doamnă poliţistă a reuşit să îl convingă pe cel mic să îi deschidă uşa, dar… într-o clipă de neatenţie copilul a fugit pe scări, a reuşit să iasă din bloc şi să fugă, dar a fost găsit în câteva minute de colegii doamnei poliţiste şi adus înapoi.


Aceştia spun că acţiunea poliţiştilor nu a fost una ca la carte, ţinând cont că cel mic le-a fugit de sub nas, dar mai spun şi că domnul jandarm prezent în patrula mixtă era foarte detaşat şi la momentul când oamenii au găsit o poşetă cu un buletin în interior , probabil aruncată de către cel mic… şi i-au spus „omului legii” că au găsit documente, acesta nici nu i-a băgat în seamă.


În cele din urmă, mama copilului a ajuns acasă şi l-a preluat pe cel mic din maşina poliţiei, foarte agitat, reuşind în cele din urmă să îl calmeze şi să îl aşeze pe bordură, în timp ce ea strângea lucrurile aruncate de la geam. Unde erau psihologii ? De ce nu au fost solicitaţi specialişti în astfel de cazuri? Cine era calificat să gestioneze o astfel de chestie nefericită? De ce copilul era nesupravegheat la acea oră? De ce geamurile nu aveau sisteme de siguranţă pentru protecţie?  Iată câteva întrebări la care nu avem răspunsuri… şi nici nu cred că vom avea.


În loc de epilog


Din fericire, doar o minune a făcut să nu asistăm la o tragedie. Tragem însă un semnal de alarmă, mai ales în ceea ce priveşte acţiunea forţelor operative, una cu foarte multe bâlbe, fără un plan ferm de intervenţie, care putea duce la lucruri grave. Iar toate acestea se întâmplă din cauza lipsei de oameni bine pregătiţi, a lipsei de experienţă a celor nou angajaţi şi a unui sistem care este mereu luat pe nepregătite şi acţionează târziu, ineficient şi abia după ce se întâmplă o tragedie… sau mai multe!


Cazul Caracal, cazul Oneşti, cazul 2 Mai… şi exemplele pot continua la infinit, nu s-ar fi petrecut dacă „oamenii legii” ar fi ştiut să acţioneze punctual şi eficient, să ştie ce au de făcut în astfel de situaţii şi să aibă şi cu cine să coopereze!

Nu condamnăm pe niciunul dintre cei prezenţi la caz! Atât s-a putut…, din cauza sistemului bolnav, corupt şi ineficient, numit POLITICĂ! Dacă politicienii au legiferat ca un poliţist să iasă la pensie la 45 de ani, în plină putere şi foarte bine pregătit profesional… şi să fie înlocuit de tineri abia ieşiţi din adolescenţă, cu un curs precar de 2-3 luni, nu putem avea pretenţii! Şi nici nu mai cred că avem… Oricum, ne prăbuşim!


Articolul La un pas de tragedie! Un copil cu probleme, singur acasă, a pus autorităţile pe jar! apare prima dată în Tulcea noastra.