Ziua RBDD marcată la Isaccea, pe malul Dunării

Ziua RBDD marcată la Isaccea, pe malul Dunării

Credit Photo: Radio Delta

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” ne invită vineri, 1 septembrie 2023, ora 10:00, la Isaccea, pe malul Dunării (Km. 100), 500 metri în amonte de Stația de Monitorizare a Sturionilor Isaccea (45.270440, 28.497132), să luăm parte la aniversarea celor 33 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) printr-un eveniment inedit intitulat: „Vino și botează-ți sturionul!”, în cadrul căruia vor fi eliberați 5.000 pui de sturioni din specia nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), marcați cu mărci individuale, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDDD).


INCDD pui 2 nisetru la Isaccea de Z RBDD aug 23


ARBDD în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) implementează proiectul „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), și ca urmare a activității de reproducere artificială desfășurată în săptămâna 24 – 28 aprilie 2023, parte a activităților prevăzute în cadrul proiectului, au rezultat pui de nisetru pentru popularea Dunării.


Potrivit sursei, prin proiectul „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea” se urmărește îmbunătățirea stării de conservare a populațiilor de pești migratori, sturioni și scrumbie din RBDD.


Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, declarată în anul 2008, se sărbătoreste în data de 1 septembrie, deoarece în această zi a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării și unitățile geografice vecine au fost declarate rezervație a biosferei.


(sursă info și foto : fb INCDDD)