Energoterm a început să furnizeze apă caldă la bazinul de înot… până pe 16 august. Tensiuni mari în sindicat!

Energoterm a început să furnizeze apă caldă la bazinul de înot… până pe 16 august. Tensiuni mari în sindicat!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Energoterm a început să furnizeze apă caldă la bazinul de înot… până pe 16 august. Tensiuni mari în sindicat!


După ce mai multe zile, Energoterm SA nu a putut furniza apă caldă către niciun client din oraş, de azi, sociatetea a început să furnizeze din nou serviciul dar…doar către bazinul de înot din Vest. Restul abonaţilor din municipiu rămân în continuare fără apă caldă la robinete.


Această „minune” de datorează în primul rând furnizorului Premier Energy, la care Energoterm a acumulat o datorie care depăşeşte 3 milioane de lei. Aceştia au acceptat o plată parţială de 150 de mii de lei şi au promis că vor furniza gaz până pe data de 16 august, când aşteaptă o nouă tranşă de bani. În cazul în care Energotermul nu va găsi bani, furnizarea de gaze va fi oprită din nou, definitiv, până când Tulcea va putea să se achite de datorii. Vom urmări subiectul şi dacă se va întâmpla din nou ca bazinul didactic să rămână fără apă caldă, vom cere un punct de vedere şi de la Direcţia de Sănătate Publică.


Problema gravă este că Energotermul a virat banii către Premier Energy, dar a uitat că pe date de 7 ale lunii, cel târziu, trebuie să plătească salariile către cei 120 de angajaţi. Cum… e greu de găsit atâţia bani într-un timp atât de scurt, se pare că vom asista la o amânare la plată, ceea ce, mai mult ca sigur va nemulţumi pe toată lumea şi… riscăm să vedem oamenii în stradă, la proteste.



În loc să gestioneze situaţia, primarul Ştefan Ilie, flancat de directorii Aquaserv şi Energoterm a ieşit public într-o conferinţă de presă ( n.r.- doar cu presa preferată, cea care îi ridică osanale) şi a ameninţat că va opri furnizarea apei potabile şi a agentului termic dacă într-o scară de bloc există datornici, fără a preciza, însă, cu ce sunt vinovaţi locatarii care au plăţile la zi! Neavând nici măcar o şansă să facă acest lucru, pentru că legea nu-i permite, considerăm spusele primarului doar o simplă gargară, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii trei ani. La vorbe, e as… cu faptele stă mai prost!


Din câte se pare, tensiunile la Energoterm par să nu se mai termine, iarna nu este prea departe, bani de gaz… ioc, iar despre instalaţiile şi aparatura din dotarea Energoterm-ului, vom reveni în curând cu date concrete, pentru că… nu prea sunt pregătite deloc pentru sezonul rece.

Bine că există bani de prime pentru conducere şi contracte cu dedicaţie pentru apropiaţii primarului, sau de partid… Dar despre aceste subiecte, într-un material viitor.


Articolul Energoterm a început să furnizeze apă caldă la bazinul de înot… până pe 16 august. Tensiuni mari în sindicat! apare prima dată în Tulcea noastra.