Plângeri penale pentru deputatul Michael Gudu şi un inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate

Plângeri penale pentru deputatul Michael Gudu şi un inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate

Credit Photo: Tulcea Noastra

Plângeri penale pentru deputatul Michael Gudu şi un inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate


Tergiversarea dosarului fostului consilier judeţean Michael Gudu, actualmente deputat… şi tendinţa ca acesta să fie întârziat cât mai mult pentru a interveni prescripţia şi a-l scăpa pe Gudu basma curată, a luat o turnură nefastă pentru fostul consilier PNL. Mai precis, împotriva acestuia, dar şi a inspectorului Agenţiei Naţionale de Integritate, Mihai Popescu, au fost depuse plângeri penale. La primul, este invocată infracţiunea de cumpărare de influenţă, fapta prevăzută şi pedepsită de lege prin art. 292 Cod Penal, iar pentru cel de-al doilea, abuzul în serviciu, fapta prevăzută şi pedepsită de lege prin art. 297 Cod Penal.

Reclamantul se arată dezamăgit total de prestaţia inspectorilor ANI în speţa prezentată în cazul lui Michael Gudu şi condamnă faptul că datorită „sforilor” trase, se forţează clasarea dosarului , după o „intervenţie” a unei anume „doamna Elena”… şi anume:




… se arată în plângerea penală depusă recent către preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate.


Primăria Tulcea a tras de timp cât a putut în a ne confirma faptul că ANI a solicitat înscrisuri şi acte referitoare la deputatul Michael Gudu, încă de la începutul acestui an, iar detalii puteţi găsi AICI.


Recent, am solicitat noi informaţii despre aceleaşi speţe, dar se pare că atât Primăria Tulcea cât şi SC Transport Public Tulcea trag din nou de timp, ducând răspunsurile la maximul permis de lege, adică 30 de zile, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că au ceva de ascuns. Surse din interiorul celor două instituţii ne-au confirmat că în cazul unor cereri de acest gen, să se tragă de timp până pe 1 septembrie. Poate din simplul motiv că iniţial, prescrierea faptelor intra în vigoare la finele lunii august? Se pare că da, dar demersurile jurnaliştilor nu au făcut decât să le încurce socotelile…


Important este faptul că lucrurile au început să se mişte şi dosarul de integritate al domnului deputat Michael Gudu va reintra în circuit. De menţionat faptul că pe lângă cele două posibile incompatibilităţi ale domniei sale în cadrul STP si Servicii Publice, am solicitat date oficiale de la AFDJ, pentru a vedea dacă la prezentul dosar se mai poate adăuga şi o a treia incompatibilitate a aceluiaşi personaj, pentru perioada în care acesta era consilier judeţean şi membru în CA.. În rest, aşteptăm ca legea să se pronunţe



 


 


Articolul Plângeri penale pentru deputatul Michael Gudu şi un inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate apare prima dată în Tulcea noastra.