Dorin Meran, comisar șef al Gărzii de Mediu Tulcea, săltat de procurorii DNA

Dorin Meran, comisar șef al Gărzii de Mediu Tulcea, săltat de procurorii DNA

Credit Photo: Tulcea Noastra

Dorin Meran, comisar șef al Gărzii de Mediu Tulcea, săltat de procurorii DNA


Azi în jurul orei 14, Dorin Meran, comisarul şef al Comisariatului Tulcea al Gărzii Naționale de Mediu, a fost săltat de către procurorii DNA pentru posibile infracţiuni asimilate luării de mită, după cum am aflat din surse de la faţa locului.


Meran ar fi servit masa cu cel de la care urma să primească plicul cu bani şi la plecare, în timp ce se deplasa către maşina instituţiei, parcată în apropierea restaurantului, a fost încercuit de trei echipaje şi încătuşat, după care a fost condus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Constanţa, pentru audieri, asupra sa fiind găsit şi elementul care face obiectul flagrantului.


Meran nu este la prima întâlnire cu anchetatorii DNA. Acesta a mai trecut prin birourile procurorilor anticorupţie, vizită în urma căreia s-a ales cu o condamnare de un an şi două luni de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni, în anul 2012, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, deturnare de fonduri şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată“


Dorin Meran a ajuns pe funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu din Tulcea în luna aprilie a acestui an, după ce „cineva” de la PNL Tulcea a făcut lobby pentru el, direct sau prin interpuşi, la vârful Ministerului Mediului, pentru a se asigura că nu se va mai produce „deranj”.


Deocamdată, acesta se afla acum la DNA Constanţa pentru declaraţii, biroul său de la Comisariatul GNM Tulcea a fost sigilat şi urmează ca procurorii să ridice documente şi tehnica IT pentru probatoriu. Cel mai probabil, în scurt timp Direcţia Naţională Anticorupţie va emite un comunicat de presă în acest sens.


PS: Sună cel puţin ciudat, ca un om cu aşa funcţie, să comită asemenea greşeli puerile, chiar după vizita preşedintelui Iohannis la Tulcea şi în Delta Dunării, însoţit chiar de ministrul mediului, şef direct al comisarului şef Meran. Eh… atât s-a putut!


Citeşte şi articolul: „Abuzuri grave la Tulcea! Comisarul şef al Gărzii de Mediu, pus politic, se crede zeu peste muritorii de rând”


Articolul Dorin Meran, comisar șef al Gărzii de Mediu Tulcea, săltat de procurorii DNA apare prima dată în Tulcea noastra.