VIDEO – Record absolut la Festivalul Borşului Lipovenesc de la Jurilovca – 2-3 septembrie 2023

VIDEO – Record absolut la Festivalul Borşului Lipovenesc de la Jurilovca – 2-3 septembrie 2023

Credit Photo: Tulcea Noastra

VIDEO – Record absolut la Festivalul Borşului Lipovenesc de la Jurilovca – 2-3 septembrie 2023


Ieri, încă de la prânz, coloane de maşini se îndreptau către Jurilovca, la spectacolul ce urma să înceapă pe seară. Oameni veniţi din toate colţurile ţării, chiar şi de peste hotare, umpleau încet-încet portul care urma să devină neîncăpător la un moment dat. Peştele gătit în toate felurile posibile, borşul lipovenesc oferit gratuit de către organizatori şi artiştii care au evoluat pe scenă, au transformat Jurilovca pentru câteva ore bune într-o adevărată capitală europeană a distracţiei.


Conform datelor obţinute de la IPJ Tulcea, dar şi de la organizatori, pe parcursul zilei de ieri, în zona festivalului, numărul total al vizitatorilor se apropie de cifra de 75.000 pe perioada întregii zile. Minutul de aur, înregistrat la ora 23.15, de către camerele ultra-performante montate de GSA Tulcea, care au contorizat toată zona din port, au numărat 37.874 de persoane, ceea ce înseamnă un record absolul al oricărui eveniment desfăşurat la Jurilovca în istorie.


Capul de afiş al serii, Goran Bregovic, a avut un recital extraordinar, publicul a gustat fiecare moment, iar finalul primei zile de festival a fost marcat de un impresionant foc de artificii.

Azi, petrecerea va continua şi la ora în care redactăm acest material, mii de oameni se îndreaptă din nou spre Jurilovca, din simplul motiv că rezervările la cazare au fost epuizate de mai bine de o lună, pe o rază de cel puţin 30 de km.


Zecile de terase şi-au aprins deja grătarele şi plitele, ceunele fierb deja celebrul borş lipovenesc, iar scena va fi din nou un punct de atracţie, pe care vor urca azi Fuego, Theo Roşe, Loredana şi alte nume cunoscute din zonă şi din ţară.


Vă urăm petrecere frumoasă şi azi, promiţându-vă că vom reveni în cursul zilei, dar şi mâine, cu noutăţi despre cel mai mare festival din Dobrogea şi poate chiar din sud estul României, organizat ireproşabil de primarul Eugen Ion, echipa de la Primăria Jurilovca şi de câţiva oameni cu suflet mare.



Articolul VIDEO – Record absolut la Festivalul Borşului Lipovenesc de la Jurilovca – 2-3 septembrie 2023 apare prima dată în Tulcea noastra.