Azi noapte ruşii au bombardat Reni, localitate peste Dunăre de judeţul Tulcea

Azi noapte ruşii au bombardat Reni, localitate peste Dunăre de judeţul Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra

Azi noapte ruşii au bombardat Reni, localitate peste Dunăre de judeţul Tulcea


Azi noapte, drone şi rachete ruseşti au lovit localitatea Reni din oblastul Odessa. Atacurile au vizat în primul rând infrastructura portuară şi depozitele de cereale, dar au lovit şi în interior. La această oră nu ştim dacă au fost lovite locuinţe sau clădiri civile din oraş, dar în port pompierii sunt prezenţi pentru lichidarea incendiilor.


Atacul asupra localităţii Reni este cel mai apropiat de teritoriul României, practic, doar Dunărea despărţindu-ne de zona atacurilor aeriene.

Loviturile Federeatiei Ruse nu sunt deloc întâmplătoare, deoarece Reni deţine o infrastructură portuară bine pusă la punct, de unde pleacă spre export cantităţi impresionante de cereale, pe ruta Dunăre – Marea Neagră, prin apele teritoriale româneşti şi internaţionale, iar ruşii încearcă prin aceste atacuri să diminueze capacitatea de încărcare şi export a ucrainienilor.

Cel mai grav lucru pentru noi este că loviturile cu drone şi rachete au ajuns foarte aproape de teritoriile româneşti şi, ferească Dumnezeu de o eroare… Până atunci, nu avem de ce să ne îngrijorăm!


UPDATE – ora 10.30


„Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei” – transmite digi24.


Sursa video Florin Roată



Articolul Azi noapte ruşii au bombardat Reni, localitate peste Dunăre de judeţul Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.