Protest al angajaţilor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea

Protest al angajaţilor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra

Protest al angajaţilor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea


Azi între orele 10 şi 12, angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Tulcea au întrerupt lucrul pentru a protesta alături de omologii lor din celelalte judeţe ale României, nemulţumiţi de mai multe puncte pe care le-au expus într-o comunicare, pe care au adresat-o forurilor competente de la nivel naţional şi mass-mediei. Iată ce solicită aceştia:


– Ne dorim o aliniere salarială a CAS la nivelul CNAS;

– Solicităm salarizarea CNAS şi CAS la nivelul maxim de salarizare aflat în plata la nivelul Secretariatului General al Guvernului.

– În ultimi 7 ani, inclusiv pe perioada pandemiei, deși întregul personal CNAS și CAS a participat nemijlocit la reglementarea şi punerea în practică a tuturor măsurilor, nu a beneficiat de stimulente sau majorări salariale spre deosebire de personalul sanitar şi DSP care au beneficiat.

– Prețurile s-au majorat, facturile vin tot mai mari, avem salarii mici și nu ne mai putem descurca.

– Avem un volum uriaș de lucru, foarte mulți colegi au plecat și nici angajări noi nu s-au mai făcut. Nu ne mai putem ocupa doar noi de un volum atât de mare de lucru.

– În condițiile în care în ultimii 10 ani, din 4028 posturi în prezent sunt ocupate 2815 posturi, din cauza salariilor nemotivante în raport cu volumul, complexitatea şi responsabilitatea activităţii.


Doar 2815 angajați trebuie să:


– verifice anual sistem, în vederea decontării: 8.500.000 certificate medicale, 54.000.000 rețete, 5.700.000 bilete de trimitere laboratoare.

– deconteze 113.000.000 servicii medicina primară, 37.000.000 consultaţii în ambulator clinic, 8.000.000 servicii medicale spitaliceşti, tratamentul pentru 2.000.000 bolnavi gravi înscrişi în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate,

– gestioneze un buget CNAS-CAS de 54 miliarde lei.


Articolul Protest al angajaţilor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.