Asociația Raza Soarelui Sunlight – De la oameni de suflet, pentru cei care chiar au nevoie

Asociația Raza Soarelui Sunlight – De la oameni de suflet, pentru cei care chiar au nevoie

Credit Photo: Tulcea Noastra

Asociația Raza Soarelui Sunlight – De la oameni de suflet, pentru cei care chiar au nevoie


Asociația Raza Soarelui Sunlight are grijă de 46 persoane vârsnice din 6 localități din Delta Dunării, derulează și programe speciale pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate și pentru copiii din școlile Gimnaziale Murighiol, Sfântu Gheorghe, Nufăru și Valea Nucarilor. Dar copiii cu dizabilități au un loc special în inima noastră! Anul acesta am ajuns la ediţia a XXII-a a taberei de vară pentru elevii Școlii Speciale Gimnaziale nr. 14 din Tulcea!


Voluntarii de la Liceul de Arte ”George Georgescu” din Tulcea, coordonați de doamna prof. Maria Lupu și voluntarii asociației REACH din Marea Britanie şi-au unit forțele atât în activitățile de strângere de fonduri (elevii Liceului de Arte concertând în Regatul Unit în beneficiul copiilor cu dizabilități) cât și în susținerea de ateliere creative în tabără (muzică, pictură pe căni, modelaj, ateliere tâmplărie). Suntem recunoscători și susținătorilor și donatorilor români ai Asociației noastre care ne-au fost alături și data aceasta contribuind financiar la realiyarea acestei tabere (profesori de la Maliuc, oameni simpli din Tulcea Cluj şi alte localități).


Suntem în a treia zi de tabără deja, dar ne lăudăm cu o atmosferă grozavă! Voluntarii sunt deosebit de motivați în activități și se străduiesc să se împrietenească cu copiii cu dizabilităţi! Copiii și adolescenții au căpătat energie și poftă de viață cu fiecare zi mai mult! S-au bucurat de plimbarea cu bărcile, de mersul la pescuit, atelierele de dezvoltare abilități pentru viață practică în care au pregătit brioșe și salată de fructe. Profesorii însoțitori s-au lăsat și ei prinși, le sunt alături la fiecare pas, îi încurajează și îi susțin cu bucurie să participe la toate activitățile programului de tabără! Multțumim și Domnului Tudor care ne-a făcut cunoscuți în mediul online !


Nicolae Dinu


Articolul Asociația Raza Soarelui Sunlight – De la oameni de suflet, pentru cei care chiar au nevoie apare prima dată în Tulcea noastra.