Atac cu drone la Chilia Nouă, urmărit de localnicii din Chilia Veche

Atac cu drone la Chilia Nouă, urmărit de localnicii din Chilia Veche

Credit Photo: Tulcea Noastra

Atac cu drone la Chilia Nouă, urmărit de localnicii din Chilia Veche


Azi noapte între orele 1.30 – 3.00, la Chilia Nouă, pe malul ucrainian, a avut loc un atac cu drone al agresorilor ruşi, care s-a văzut şi a fost filmat de pe malul românesc de localnici şi de turişti.

Guvernatorul regional Oleg Kiper a declarat pe reţeaua Telegram că în urma atacurilor un om a fost ucis, iar dronele au vizat în mod expres infrastructura din port, depozite de cereale, de carburanţi şi clădiri administrative.


Atacul asupra localităţii Chilia Nouă vine după o serie de atacuri a celorlalte două porturi dunărene ale Ucrainei, Ismail şi Reni şi dovedeşte clar intenţia Rusiei de a lovi zonele portuare din care pleacă grânele ucrainiene spre export.


Am discutat telefonic cu primarul din Chilia Veche, domnul Ciauş Timur, care ne-a transmis că: „Este o tragedie ce se întâmplă la câteva sute de metri de noi, când oameni nevinovaţi, civili, sunt atacaţi într-un mod atât de brutal. Din fericire, aici, la noi, pe malul românesc, suntem în siguranţă. Lumea este îngrijorată când aude şi vede ce se întâmplă dincolo, dar, din păcate nu avem ce face.

Am stat de vorbă cu oamenii şi nu i-am văzut speriaţi, pentru că nici nu au de ce, dar… sunt alături cu sufletul ce oamenii de dincolo. Avem prieteni acolo, unii au rude. Vă daţi seama că nu le e uşor…

Nu avem motive de îngrijorare, pentru că suntem în siguranţă sub umbrelă NATO şi este exclusă orice formă de agresiune, dar suntem obligaţi să privim peste dunăre şi… să oftăm!”


Atât autorităţile judeţene cât şi cele centrale şi-au exprimat clar punctele de vedere, cum că teritoriul românesc şi populaţia din proximitatea zonelor atacate de drone nu sunt şi nu au fost absolut deloc în pericol.


Articolul Atac cu drone la Chilia Nouă, urmărit de localnicii din Chilia Veche apare prima dată în Tulcea noastra.