Must-uri în grădina și pentru casa oricui – Ce să nu-ți lipsească?

Must-uri în grădina și pentru casa oricui – Ce să nu-ți lipsească?

Credit Photo: Tulcea Noastra

Must-uri în grădina și pentru casa oricui – Ce să nu-ți lipsească?


Să stai la casă este un privilegiu pe care mulți nu îl au. Dar dacă ai și propria ta grădină de care să ai grijă, atunci chiar ești norocos și nu ai cum să te plictisești. Cu o grădină mereu o să îți găsești de lucru, indiferent de anotimp. Primăvara și vara o să ai cel mai mult de muncă. Plantezi, uzi flori, le dai o formă tufișurilor și multe altele. Și dacă te gândeai că toamna și iarna nu se găsesc activități de făcut în grădină, te înșeli. Toamna te apuci să îndepărtezi frunzele din grădină și pregătești pentru iarnă plantele cu care te-ai chinuit jumătate de an. Și iarna trebuie să ai grijă ca plantele să nu fie sufocate de zăpadă, să nu înghețe și să dai la lopată, deoarece nu poți lăsa straturi groase de zăpadă la tine în grădină.


Pe scurt, grădinile sunt locuri magice în care natura îți face cu ochiul și parcă te provoacă să îi arăți în ce mai poți să îți transformi grădina. Și tu, fire creativă și pasionat de grădinărit, accepți de fiecare dată provocarea și aduci ceva nou în grădina ta. Așa că, dacă ai ajuns la articolul ăsta, înseamnă că ești un grădinar în căutare de a învăța lucruri noi sau de a le recapitula pe cele pe care le cunoști deja. Tocmai de-asta, o să vorbim despre lucruri care te ajută în grădină.


Furtunul


Această conductă flexibilă prin care trece apa este ceva absolut necesar. O grădină fără un furtun, este ca o mașină fără roți. Ea există, dar nu va ajunge nicăieri. Mai ales în timpul verii, poți să privești furtunul ca pe un pocal de aur. După ce o zi întreagă a bătut soarele peste grădina ta, la final de zi merită și ea puțină răcorire. Și abia aici intervine furtunul, mai ales dacă ai o grădină de mari dimensiuni.


Apa este cea mai importantă, dar furtunul este cel care dirijează apa. Doar gândește-te cum ar fi fost ca în loc de furtun să stai să aduci apa din casă într-o găleată, sau mai rău, chiar într-o sticlă și să faci nenumărate drumuri.


Stropitoarea


Dacă mai sus am vorbit despre furtun și despre grădinile de dimensiuni mari, o să vorbim și despre stropitoare. Stropitoarea te ajută să ai grijă de porțiunile mari de gazon. Practic, stropitorile fac treaba singure. Trebuie doar să le conectezi la furtun, pornești alimentarea cu apă și de restul se ocupă ea.


Lopățica


Cine știe când mai vezi prin magazine o plantă care îți face cu ochiul și parcă îți spune că o să se potrivească perfect în grădina ta. Tocmai de-asta, ai nevoie și de o lopățică.


Lopățica este unealta perfectă pentru săparea șanțurilor pentru răsaduri sau plante tinere. De obicei, e mai confortabilă și ai mai multă precizie cu ea. Totuși, asta nu înseamnă că poți să folosești doar lopățica și când ai mai mult de săpat. Ceea ce înseamnă că o să ai nevoie și de o lopată de dimensiuni mai mari.


Pompa de apă murdară


Probabil că nu te așteptai să o vezi în acest top, dar o pompă de apă murdară poate să te salveze în mai multe situații, nu doar în grădină. La ce se folosește pompa pentru apă murdară? Păi, o pompă de apă murdară se folosește pentru filtrarea și livrarea apei menajere care mai apoi poate să fie folosită pentru a uda grădina și a alimenta toaleta, chiuveta, mașina de spălat și multe altele. O pompă de apă murdară poate să mai fie utilizată și pentru golirea unei gropi din grădină sau a unui subsol care s-a inundat în urma unui accident.


Și dacă tot am ajuns la capitolul pompe, mai avem una care se amplasează în grădină și te ajută să încălzești casa. Este vorba despre pompa de căldură aer apă. Care are o unitate exterioară, așa că, dacă apelezi la ea, asigură-te că ai destul loc în grădină.



Articolul Must-uri în grădina și pentru casa oricui – Ce să nu-ți lipsească? apare prima dată în Tulcea noastra.