Controale specifice sezonului estival efectuate de polițiștii de la transporturi Tulcea

Controale specifice sezonului estival efectuate de polițiștii de la transporturi Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

În baza planului de acțiune instituit cu ocazia sezonului estival, polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Tulcea, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au acționat în acest weekend pe raza județului nostru depistând, pe fluviul Dunărea, mai multe persoane care conduceau ambarcațiuni fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător.


Mai exact, potrivit buletinelor informative emise de IPJ Tulcea, au fost întocmite 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”.


Cel mai recent, în zona localității Nufăru , pe fluviul Dunărea, kilometrul 105, ieri, 2 iulie 2023, a fost depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea o ambarcațiune, fără a deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător.


În aceeași situație au fsot depistași alți 2 bărbați , în ziua de sâmbătă, 1 iulie : pe brațul Măcin, în zona kilometrului 14, a fost identificat un bărbat în vârstă de 69 de ani și pe fluviul Dunărea (MM 35 – cale navigabilă), un bărbat în vârstă de 48 de ani.


În plus, polițiștii au depistat pe brațul Sfântul Gheorghe, în zona kilometrului 98, un tânăr în vârstă de 17 ani, în timp ce pescuia, cu ajutorul unei ambarcațiuni, utilizând două unelte de pescuit, din fir textil, fără a deține permis sau autorizație de pescuit comercial.


IPJ Tl plase ilegale iul 23


În urma activității, a fost capturată cantitatea de 10 kilograme de pește, din specia crap, care se afla în stare vie, peștele fiind redat mediului natural.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, iar cele două unelte de pescuit, cât și ambarcațiunea au fost indisponibilizate.


IPJ Tulcea anunță că astfel de activități vor continua pe toată perioada sezonului estival.


(surse info, foto : buletine informative IPJ Tulcea)