Activități organizate în Sulina și Tulcea cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării

Activități organizate în Sulina și Tulcea cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării

Credit Photo: Radio Delta

Pentru a marca Ziua Internațională a Dunării, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a organizat azi, 29 iunie, activități de celebrare la Tulcea și Sulina.


ARBDD activitati Z Dunarii iun 23


La Centrul de Informare și Educație Ecologică din municipiu a avut loc o activitate dedicată cunoașterii și protejării fluviului Dunărea, la care au participat elevi tulceni, însoțiți de cadre didactice și părinți.

În cadrul evenimentului s-a pus accent pe importanţa protecției ecosistemului fluviului care constituie suportul natural pentru un mare număr de specii de floră şi faună pe cale de dispariţie, dar și un important leagăn de cultură şi civilizaţie de milenii.

A fost un bun prilej pentru prezentarea proiectelor aflate în implementare, dedicate speciilor fanion ale Dunării – pești migratori și păsări- care necesită măsuri speciale de protecție și conservare, respectiv proiectele ,,Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea” și LIFE Danube Free Sky.


ARBDD activitati Z Dunarii plaja Sulina iun 23


La Sulina s-a desfășurat o acțiune de curățenie pe malul Dunării, pe traseul de drumeție D6-D7, respectiv în zona Plajei limitrofe orașului Sulina – Braț Dunăre, sub coordonarea responsabililor Centrului de Vizitare al ARBDD.

La acțiune au participat reprezentanți ai Sectorului Poliției de Frontieră Sulina – Grupul de Nave Sulina, organizației ”Călăuzele apelor” din Sulina, elevi și voluntari din localitate, salariați din cadrul Comisariatului Regional Sulina al ARBDD.

A fost asigurat sprijin logistic, material și uman, din partea J.T. Grup S.R.L. prin preluarea și transportul deșeurilor la dana de colectare.

A fost acoperită o suprafață de aproximativ 4 ha și au fost colectați 70 de saci de 240 de litri cu deșeuri, în mare parte constituite din PET-uri, resturi metalice și sticlă.


Cu această ocazie, ARBDD mulțumește tuturor participanților la aceste activități, majoritatea fiind colaboratori care răspund prezent la astfel de acțiuni necesare în zonele de interes turistic și pe al căror sprijin se bazează și în viitor!


Potrivit celor publicate de Garda de Coastă, cea mai bună modalitate de a sărbători Ziua Internațională a Dunării este prin astfel de activități de ecologizare prin care ne arătăm respectul pe care îl purtăm „bătrânei ape curgătoare care onorează pământurile țării prin cursul ei.


Garda de C Z Dunarii curatenia plaja Sulina iun 23

Dunărea încadrează zona de competență a Gărzii de Coastă la est și la nord, constituind chiar frontieră de stat externă a Uniunii Europene.

Trebuie zilnic să o respectăm și să-i apărăm interesele!”

În contextul în care Dunărea mătură în cursul ei nepăsarea unor oameni, polițistii de frontieră de la Sulina au încercat și să o împace și să îi mulțumească pentru tot ce ne oferă.


(surse info și foto : fb ARBDD, fb gardadecoastaPFR)