Apa a făcut victime în acest weekend, în județul nostru

Apa a făcut victime în acest weekend, în județul nostru

Credit Photo: Radio Delta

 


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest sfârșit de săptămână 33 de misiuni printre care și 2 privind salvarea unor persoane „din mediul acvatic”, mai exact au fost căutați 2 bărbați dispăruți în legătură cu care exitau temeri că s-ar fi înecat și din păcate, în cazul unuia dintre ei, scenariul sumbru s-a confirmat.


Potrivit informațiilor transmise azi de ISU Delta Tulcea, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, despre care s-a anunțat prin apel la 112 că e  posibil înecat într-un canal din localitatea Turcoaia, a fost căutat atât sâmbătă, cât și duminică de 4 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu o ambarcațiune RIB și ieri, 25 iunie, a fost găsit și scos la suprafață trupul bărbatului, ce nu prezenta semne vitale și prin urmare a fost predat autorităților competente.


Tot în această duminică, în jurul orei 12:00, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, posibil dispărut într-o apă stătătoare, în zona localității Dăeni.


La locul intervenției s-au deplasat salvatorii Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB, un elicopter SMURD și un echipaj de poliție dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, căutările nu s-au putut efectua.


Intervenția a fost reluată în această dimineață, la fața locului deplasându-se un echipaj format din 4 subofițeri, cu o ambarcațiune.


În plus, în urma avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU, valabilă la nivelul județului Tulcea, de ieri, de la ora ora 11:00, ieri seară, în jurul orei 21:00, 4 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit pentru evacuarea apei din 2 gospodării din municipiul Tulcea.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea)