Un vitezoman, un motor furat și un accident cu 5 răniți, în acest weekend, în județ

Un vitezoman, un motor furat și un accident cu 5 răniți, în acest weekend, în județ

Credit Photo: Radio Delta

După ce sâmbătă, 24 iunie, pe DN22A, direcția Nalbant – Cataloi, a avut loc o coliziune în urma căreia 5 persoane au fost rănite, duminică, tot pe DN22A, dar pe relația Ciucurova-Topolog, polițiștii rutieri tulceni au depistat în trafic un tânăr șofer tulcean ce conducea cu o viteză dublă față de limita legală iar pe Dunăre a fost descoperită o ambarcațiune cu un motor furat, potrivit buletinelor informative emise de IPJ Tulcea :


Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea au fost sesizați sâmbătă, 24 iunie 2023, în jurul orei 23:25, cu privire la producerea unui eveniment rutier în urma căruia a rezultat rănirea ușoară a 5 persoane.

Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 67 de ani, care conducea un autoturism, pe DN22A, din direcția localității Nalbant, către localitatea Cataloi, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un arbore.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că nu a consumat băuturi alcoolice.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


IPJ Tl coliziune pom 5 raniti iun 23


Duminică, 25 iunie, polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Tulcea, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au acționat pe linia prevenirii și combaterii furturilor de ambarcațiuni și motoare de ambarcațiuni, ocazie cu care au depistat pe fluviul Dunărea, în zona localității Pătlăgeanca, un tânăr în vârstă de 33 de ani, care se deplasa cu o ambarcațiune.

În urma verificărilor efectuate cu privire la motorul care propulsa ambarcațiunea, s-a stabilit faptul că bunul este semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Norvegia.

Motorul de ambarcațiune a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, polițiștii efectuând verificări pentru stabilirea situației de fapt.


Tot un tânăr, de 23 de ani, din județ, a fost depistat ieri de polițiștii Serviciului Rutier Tulcea, în trafic, pe DN22A, pe relația Ciucurova-Topolog, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 182 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 90 km/h.

Tânărul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.


Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!


(surse info și foto : buletine informative IPJ Tulcea)