Inaugurarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila : o nouă amânare, ultima

Inaugurarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila : o nouă amânare, ultima

Credit Photo: Radio Delta

Azi, 23 iunie, a avut loc prima traversare rutieră a Podului suspendat peste Dunăre Tulcea – Brăila, ocazia cu care a fost anunțată oficial data inaugurării podului : 6 iulie 2023, ceea ce înseamnă o nouă amânare a momentului în care podul va fi deschis pentru toți românii.


Ultimul termen a fost data de 27 iunie 2023.


În octombrie 2022, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu vorbea de o confirmare privind circulația primelor autoturisme pe pod la sfârșitul anului trecut dar și de faptul că Podul peste Dunăre este una dintre cele mai impresionante și complexe proiecte de infrastructură din România și un proiect ce necesită extrem de multă muncă și prin urmare, reprezentanții asocierii de constructori au dat asigurări că abia în această vară se vor deschide circulației toate bretelele și drumurile de legătură.


CJ Tl Pod 1a traversare HT 23 iun 23


Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Tulcea a subliniat faptul că „tulcenii trebuie să fie mândri”, pentru că „de la Tulcea a plecat inițiativa, demersurile și mare parte din fondurile necesare construcției acestui pod”.


La finalul vizitei, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decizia de a inaugura podul la începutul lunii iulie, pe varianta Măcin, a fost luată împreună cu autorităţile publice locale, cu CNAIR şi cu companiile care au lucrat la realizarea acestei investiții majore și că lucrările sunt în proporţie de aproape 100% finalizate, conform Agerpres.


Mai exact, progresul fizic al lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre, ce va asigura legătura dintre Brăila și Tulcea, a ajuns deja la 97%, iar la drumurile de acces (varianta scurtă) la 93%.


Ministrul Sorin Grindeanu a precizat că timp de o lună, traficul va fi restricționat pe timpul nopții, când vor fi efectuate lucrările de demontare a macaralelor. Pe timpul zilei, însă, circulația rutieră se va desfășura în condiții normale, iar în week-end, 24 de ore din 24.


În ceea ce privește participanții la inaugurare, ministrul Transporturilor a spus că CNAIR, în calitate de beneficiar, trimite invitaţii la Administraţia Prezidenţială, Parlament, prim-ministru, Comisia Europeană şi la cel puţin doi ambasadori, al Italiei şi al Japoniei, cele 2 țări din care provin companiile implicate în construcția podului.


(surse info, foto : comunicat de presă Consiliul Județean Tulcea, fb TeoHoria, fb grindeanusorin, agerpres.ro)