Senator AUR Tulcea, Valentin Rică Cioromelea :”Este momentul să luăm în considerare importanța dascălilor noștri!”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Senator AUR Tulcea, Valentin Rică Cioromelea :”Este momentul să luăm în considerare importanța dascălilor noștri!”


La acest moment, rotirea premierilor este principalul subiect de interes pentru partidele sistemului. În același timp, PSD, PNL și UDMR ignoră cu desăvârșire greva profesorilor și solicitările acestora, chiar dacă educația reprezintă baza unei societăți sănătoase. Senatorul AUR Valentin Cioromelea a declarat că a sosit momentul ca atât Guvernul, cât și președintele să își asume responsabilitatea și să acționeze în interesul populației.


Într-o declarație politică susținută în Parlament, Valentin Cioromelea a reamintit că sectorul educației este subfinanțat – nu putem vorbi despre o „Românie Educată”, când doar 2,1% din PIB a fost alocat în acest an pentru educație. Procentul este insuficient pentru a asigura salarii decente, în contextul unei inflații crescute, a subliniat senatorul.


De asemenea, Cioromelea a remarcat faptul că președintele Klaus Iohannis, liderul coaliției politice Iohannis-PSD-PNL, este lipsit de prezență în aceste momente critice. „Aflat într-o nouă călătorie, nu numai că nu dă niciun semn de viață, dar nici măcar nu emite vreo declarație prin care să le reamintească partidelor aflate la guvernare că au responsabilități față de țară. Tăcerea sa este totală, deși el însuși a promovat proiectul național România Educată”.


Senatorul AUR a adăugat că este nevoie de investiții în sistemul de învățământ și de finanțarea adecvată a acestui, așa cum prevede și legea – minim 6% din PIB. Este inacceptabil ca salariul unui profesor debutant să fie de 2.500 de lei.


„Este momentul să luăm în considerare importanța dascălilor noștri și să recunoaștem efortul lor de a modela generațiile viitoare. Trebuie să acționăm acum pentru a asigura o educație de calitate, iar acest lucru implică salarizarea corectă a personalului din învățământ. Guvernul și președintele trebuie să își asume responsabilitatea și să acționeze în interesul populației”, a mai spus Valentin Cioromelea.


În final, senatorul a făcut apel către toți parlamentarii să fie solidari cu profesorii și să acționeze „pentru o Românie în care educația este tratată cu seriozitate și profesorii sunt recunoscuți și recompensați așa cum merită”.


Articolul Senator AUR Tulcea, Valentin Rică Cioromelea :”Este momentul să luăm în considerare importanța dascălilor noștri!” apare prima dată în Tulcea noastra.