Comemorarea marelui Eminescu, la care politicienii locali au rămas REPETENŢI!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Comemorarea marelui Eminescu, la care politicienii locali au rămas REPETENŢI!


Îmi aduc aminte de ziua de 15 ianuarie, când „parveniţii şi mincinoşii” din politica locală făceau coada la statuia marelui Eminescu, dându-se mari iubitori de cultură, pozându-se care mai de care la statuia abia dezvelită în parcul de peste drum de Prefectură…

Îmi mai aduc aminte cum un cântacios local care se crede, pe bune, un real talent, să scălambaia la microfon aducându-i oda marelui poet la o petrecere de partid…

La momentul în care se comemorau 134 de ani de la dispariţia poetului nepereche, doar… o singură coroană venea să amintească, la Tulcea, despre Luceafărul poeziei romaneşti.


„Pe 15 ianuarie, la sărbătoarea nașterii lui Mihai Eminescu, poetul nostru național, nu mai aveai loc de „personalități culturale” locale, care mai de care dornic să își arate erudiția și poftă de cultură, dar mai ales cât de elogioși sunt ei la adresa Luceafărul literaturii române.

Azi, la nici jumătate de an distanță, nici urmă de ei la statuia pe care atunci o pupau artistic. Parcă s-au vorbit să întruchipeze politicianul descris cu atâta scârbă de Eminescu în operele sale. Parveniți, mincinoși, falși, fără demnitate, gata oricând să-i păcălească pe cei slabi.

Suflete prăfuite cam cum e și strada Mihai Eminescu din orașul nostru.

” Ci eu voi fi pământ / În singurătate-mi.”

Eminescu să ne judece!

Andaluzia Luca”


Este un gând exprimat pe pagina doamnei Andaluzia Luca, singurul om politic din municipiu care, în linişte, fără tam-tam, blitzuri şi declaraţii pompoase, a depus, singură… o coroană de flori la statuia geniului poeziei romaneşti.

Restul, e tăcere…


Articolul Comemorarea marelui Eminescu, la care politicienii locali au rămas REPETENŢI! apare prima dată în Tulcea noastra.