VIDEO – S-a rupt digul de apărare de la Mahmudia, în zona Carasuhat. Sute de hectare cultivate au fost inundate!

Credit Photo: Tulcea Noastra

VIDEO – S-a rupt digul de apărare de la Mahmudia, în zona Carasuhat. Sute de hectare cultivate au fost inundate!


În aceasta dimineaţă, digul de apărare de la Mahmudia, din zona de vest Carasuhat a cedat şi apa a invadat o zonă cu culturi agricole pe câteva sute de hectare, distrugând totul în cale.

Guvernatorul ARBDD, Teodosie Marinov, alături de prefectul Dan Munteanu şi primarul din Mahmudia, Ion Șerpescu, participă chiar în aceste momente la ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cel mai probabil, se va emite în curând un comunicat de presă în acest sens.


Digul are la această oră o breşă de circa 8-10 metri dar se lărgeşte permanent, fiind în situaţie critică. Oamenii din zonă spun că suprafaţa inundată până la acest moment depăşeşte 200 de hectare şi că era o zonă în care se practică agricultura bio, prin fonduri europene. Rămâne de văzut cine va despăgubi fermierii şi ce măsuri vor lua autorităţile. Vom reveni.


UPDATE – ora 15.00 – Prefectura Tulcea


Astăzi s-a întrunit în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația produsă la digul de pământ din cadrul proiectului „Reconstrucţia ecologică a terenurilor aparținând domeniului public al Consiliului Local Mahmudia în cadrul incintei agricole Carasuhat din Delta Dunării” al localităţii Mahmudia, judeţul Tulcea,

În urma aspectelor prezentate de către primarul comunei Mahmudia, Şerpescu Ion, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-au dispus în regim de urgență măsuri operaționale în vederea asigurării unui management adecvat al situației de urgență.

La momentul acesta prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, în calitate de comandant al acțiunii este în teren, alături de comandantul intervenției, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea și de Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase.

În teren au fost dispuse forțe și mijloace specializate aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea, Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Mahmudia.

Vom reveni cu detalii în funcție de evoluția în dinamică a situației.



Articolul VIDEO – S-a rupt digul de apărare de la Mahmudia, în zona Carasuhat. Sute de hectare cultivate au fost inundate! apare prima dată în Tulcea noastra.