Carmen Herea a ajuns până în finala turneului Internaţional de Tenis din Serbia „W15 Kursumlijska Banja”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Carmen Andreea Herea este la acest moment cea mai titrată jucătoare de tenis de câmp din Tulcea, cu toate că nu a împlinit încă 18 ani, reuşind performanţa de a fi clasata în primele o sută de jucătoare junioare din ITF. Pentru că este clasată în prima sută a junioarelor în clasamentul mondial ITF J, a beneficiat de Wild Card pe tabloul principal al turneului W15 Kursumlijska Banja desfăşurat în Serbia.


Ce înseamnă mai exact Wild card… Este vorba de o șansă pe care organizatorii o dau unor sportivi care nu ocupă o poziție care să le dea posibilitatea să intre pe tabloul principal. Ar putea juca în calificările turneului, dar organizatorii preferă de obicei tinere talente din țara ce organizează evenimentul. Așa a fost cazul Emmei Răducanu, care a primit un wild card pentru a juca direct în turul 1 la Wimbledon, anul trecut.  Astfel, a fost scutită și de grija trecerii de tururile de calificare.


După un început de săptămână care nu a permis desfășurarea competiției în Kursumlijska, din cauza ploilor, meciurile s-au desfășurat în ultimile două zile permise de regulament pentru a fi jucate!

Așa că după ce a trecut în primul tur de favorita numărul 4 pe tablou, sarboaivca Java Bojovic, au urmat trei zile de antrenament şi aşteptare.


În următorul tur a învins-o pe Suana Tucalovic din Bosnia Herţegovina, o jucătoare foarte bine cotată, mai ales ca că a câștigat săptămâna trecută un turneu „15 k” în ţara de origine!

Au urmat sferturile şi semifinalele, care au adus-o din nou pe Carmen Herea în prim plan, după ce le-a eliminat pe Katerina Stewart din SUA şi Nina Alibalic, sârboaica naturalizată în Australia şi a ajuns până în finală, unde a întâlnit-o pe favorita turneului, sârboaica Anja Stankovic, în faţa căreia a pierdut în două seruri.


Felicitări Carmen pentru participarea în finală şi penru că duci numele municipiului şi judeţului Tulea peste hotare, în turnee din ce în ce mai importante!!! Sunt convins că, în curând, dacă merge în acest ritm, Carmen va fi una dintre primele jucătoare de top ale României şi cota ei va creşte mult mai sus, acolo unde ajung doar cei mai buni dintre cei buni! Doamne ajută!


Articolul Carmen Herea a ajuns până în finala turneului Internaţional de Tenis din Serbia „W15 Kursumlijska Banja” apare prima dată în Tulcea noastra.