La Energoterm s-au adunat mai multe probleme, care nemulţumesc atât abonaţii, cât şi angajaţii

Credit Photo: Tulcea Noastra

La Energoterm s-au adunat mai multe probleme, care nemulţumesc atât abonaţii, cât şi angajaţii


Pe pagina de facebook a Energoterm Tulcea, pentru că e deja o modă ca societăţile de interes public să apeleze la reţelele sociale când au ceva de spus, chiar dacă foarte puţini tulceni apelează la aceste pagini, a apărut un anunţ care spune aşa : „Având în vedere faptul că, odată sistat agentul termic pentru încălzire, la sediul societăţii au fost depuse cereri de debranşare totală de la reţeaua de încălzire şi apă caldă menajeră, vă informăm că solicitanţii vor primi răspuns la data la care Regulamentul de debranşare va fi aprobat în Consiliul Local!

Vă mulţumim pentru înţelegere!”


Spre dezamăgirea conducerii interimare a Energoterm, le aducem aminte că nimeni nu este obligat să rămână sub contract cu societatea, atât timp cât nu mai doreşte acest lucru, iar societatea este OBLIGATĂ să aprobe rezilierea contractului UNILATERAL. Altfel, este ABUZ!!! Avem informaţii cum că din ce în ce mai mulţi abonaţi doresc debranşarea de la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic, lucru care va aduce mari probleme financiare şi organizatorice societăţii.

Pe de altă parte, societatea are deja probleme cu angajaţii care au fost solicitaţi să presteze ore suplimentare, inclusiv pe timp de noapte, la anumite avarii, iar pentru faptul că societatea nu are bani să plătească, oamenii vor fi recompensaţi cu ore libere, lucru care îi nemulţumeşte pe cea mai mare parte dintre ei. Am stat de vorbă cu câţiva angajaţi care ne-au semnalat acest lucru şi ne-au transmis că dacă nu vor fi recompensaţi în bani pentru orele suplimentare, nu vor mai presta decât în orele standard de program.


La acesta oră Energoterm mai are puţin peste 6.000 de abonaţi, faţă de peste 24.000 cât avea în urmă cu zece ani. Dacă numărul debranşărilor nu se va diminua către zero, exista şansa ca investiţia cu cele trei CAF-uri mici să nu îşi mai găsească utilitatea şi societatea să intre în colaps.

O altă problemă este legată de faptul că Energoterm nu are încă un director „cu concurs” şi de ceva timp nu mai are deloc director tehnic, lucruri de neconceput la o societate de profil tehnic.

Vom reveni cu detalii după şedinţa Consiliului Local


Articolul La Energoterm s-au adunat mai multe probleme, care nemulţumesc atât abonaţii, cât şi angajaţii apare prima dată în Tulcea noastra.