TIR-urile ucrainiene surpă casele din Teliţa şi Frecăţei

Credit Photo: Tulcea Noastra

TIR-urile ucrainiene surpă casele din Teliţa şi Frecăţei


În ultima săptămână foarte multe persoane din Teliţa şi Frecăţei ne-au scris şi ne-au rugat să facem ceva, să tragem un semnal de alarmă, până nu cad casele pe ei din cauza camioanelor de mare tonaj care circulă cu viteză prin localităţile lor.

Din păcate, şoferii ucrainieni folosesc ruta Isaccea – Teliţa – Frecăţei- Cataloi – DN, pentru a-şi scurta drumul şi nu prea îi interesează să respecte regulile de circulaţie, mai ales în localităţi, rulând cu viteză şi cu motoarele turate.


Am scris de repetate ori despre accidentele produse de aceşti şoferi, despre modul bezmetic în care conduc maşinile mari sau mici dar, din nefericire, nu am văzut să se ia vreo măsură fermă în acest sens, iar despre viteza cu care circulă atât şoferii de camioane cât şi conducătorii auto standard…, e treaba organelor competente.

Locuitorii din Teliţa şi Frecăţei ne-au solicitat să scriem acest material şi în atenţia Prefecturii Tulcea, care, din punctul lor de vedere s-ar putea implica mai mult şi ar putea găsi rezolvări dacă ar dori. Sunt convins că aceste rânduri vor ajunge sub ochii cui trebuie şi problema se va rezolva, dacă va exista puţin mai multă bunăvoinţă şi implicare.


În ceea ce-l priveşte pe primarul comunei Frecăţei, Marian Naiman, acesta a depus hârtiile necesare către Consiliul Judeţean Tulcea pentru limitarea de viteză la 30 km/h în interiorul localităţilor, pentru camioanele cu încărcătură mai mare de 6 tone şi se aşteaptă decizia administratorului drumului. Poate că această măsură, la care se mai pot adăuga şi măsurătorile cu aparate RADAR, vor salva casele localnicilor de la degradare…


Articolul TIR-urile ucrainiene surpă casele din Teliţa şi Frecăţei apare prima dată în Tulcea noastra.