Tulcea/ Direcția Generală Anticorupție împlinește 18 ani de activitate

Credit Photo: Tulcea Noastra

Tulcea/ Direcția Generală Anticorupție împlinește 18 ani de activitate


 La data de 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 18 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.


Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.


În cei 18 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.


Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.


Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul ca standarde pentru întreg personalul Ministerului Afacerilor Interne.


În acest context, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, au desfășurat în perioada 26.05.-30.05.2023, activități de informare în rândul cetățenilor constând în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A. și competențele acesteia.


Activitățile au fost desfășurate la sediile Direcției de Sănătate Publică Tulcea și al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Tulcea, precum și la punctele stabilite pentru începerea probelor practice pentru obținerea permiselor de conducere auto.


La aceste activități, au participat elevii școlilor de șoferi care au susținut examenul pentru obținerea permisului de conducere, instructorii acestora, angajații instituțiilor publice și cetățeni,  cărora  le-au fost prezentate consecințele implicării în fapte de corupție, fiind încurajați să semnaleze astfel de fapte.


Cu această ocazie, reamintim faptul că, tulcenii pot să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție de personalul Ministerului Afacerilor Interne, dar si de alți funcționari, la Call Center-ul Anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0240534009, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea, precum şi la adresa de e-mail tulcea.dga.@mai.gov.ro


Cu stimă,


 Î. Şef Serviciu Judeţean Anticorupţie Tulcea,


Comisar şef de poliţie


 PROJOVSCHI CRISTIAN – CEZAR


Articolul Tulcea/ Direcția Generală Anticorupție împlinește 18 ani de activitate apare prima dată în Tulcea noastra.