Ministrul Drulă nu crede în termene la podul de peste Dunăre. Horia Teodorescu îl contrazice:”Împreună, putem găsi soluții!”

Ministrul Drulă nu crede în termene la podul de peste Dunăre. Horia Teodorescu îl contrazice:”Împreună, putem găsi soluții!”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Podul suspendat de la Brăila va rămâne „muzeu” timp de un an, spune ministrul transporturilor, Cătălin Drulă


„Spun de pe acum, un an va rămâne podul frumos, nou, al treilea ca lungime pod suspendat din Europa… va rămâne un an, 2023 dacă nu mă înșel… va rămâne un muzeu, acel termen pe care l-am popularizat. Asta ca urmare a unor inacțiuni din trecut pe care acum încercăm să le reparăm din mers”, a explicat Drulă.

Întrebat dacă poate accelera lucrările rămase în urmă, ministrul a spus că face demersuri în acest sens.

„Asta și încercăm. De aia și apare acum acea autorizație de construire de 7 km, poate reușim să fie mai puțin de un an de zile. Când spun aceste termene nu înseamnă că sunt resemnat cu ele. Unde se poate încerc să aduc lucrurile în zone mai bune. Dar nici să spun, cum aruncă politicienii, de obicei «Vă fi totul bine, gata, într-o lună terminăm autostrăzile». Spun lucrurile realist”, a mai spus ministrul.


Ce spune Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea


“Consider declarația domnului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, cu privire la lipsa drumurilor de acces de la Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila, una nepotrivită. Dacă se dorește, investiția poate fi finalizata în termenul asumat de constructori.

Îmi permit să îi sugerez domnului ministru să își îndrepte atenția către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, fiind locul în care își găsesc rezolvarea toate problemele pe care aceasta investiție le are în momentul de faţă.

Mă refer la relocarea utilităților – rețelele electrice şi cele de gaz – cu toate procedurile pe care acestea le implica, sau la transferul unei suprafețe de teren din domeniul Romsilva în administrarea CNAIR, necesară pentru executarea în totalitate a lucrărilor de pe malul tulcean – probleme care, cu voință, își pot găsi rezolvarea într-un timp mult mai scurt decât cel menționat de domnul ministru.


Sunt, de asemenea şi alte probleme minore – rezolvarea exproprierilor de pe traseul pe care se descarcă Podul pe malul tulcean până la Jijila, identificarea gropilor de împrumut pentru rambleul drumului şi descărcările arheologice care trebuie finalizate.

Îi propun domnului ministru să creeze un grup de lucru cu toți factorii implicați, așa cum s-a mai procedat, fapt care a dovedit că problemele se pot rezolva foarte repede dacă există implicarea tuturor la aceeași masă.


Ar fi păcat că o investiție atât de importantă pentru România să sufere amânări ca termen de finalizare doar datorită birocrației din structurile ministerelor și a neimplicării celor de la CNAIR, aceștia fiind cei care răspund direct de toate problemele pe care eu le-am expus.


Nu iau în calcul că nu va exista o finanțare fluentă în continuare pentru ca investiția şi antreprenorul care execută lucrările să își poată menține ritmul de lucru.

Ținând cont că proiectului Podului peste Dunăre a plecat din Consiliul Județean Tulcea și am fost implicat direct în susținerea investitei, îi transmit domnului ministru că sunt deschis dialogului și cred că, împreună, putem găsi soluții pentru toate cele menționate mai sus.” – a conchis preşedintele Teodorescu.


Nu este prima dată când personaje de altă culoare politică încearcă să bage băţul prin gard, inventând probleme şi căutând motive şi scuze. Totuşi. aşa cum reiese şi din declaraţiile lui Teodorescu, indiferent de conjunctură, trebuiesc găsite soluţii. Podul trebuie făcut, finalizat la termen, iar orgoliile politice sau de altă natură nu au ce căuta aici!


Articolul Ministrul Drulă nu crede în termene la podul de peste Dunăre. Horia Teodorescu îl contrazice:”Împreună, putem găsi soluții!” apare prima dată în Tulcea noastra.