Bani daţi direct de Primăria Tulcea, prin SICAP, către firme prietene PNL. Suma depăşeşte un miliard de lei vechi

Bani daţi direct de Primăria Tulcea, prin SICAP, către firme prietene PNL. Suma depăşeşte un miliard de lei vechi

Credit Photo: Tulcea Noastra

Două achiziţii directe făcute de Primăria Tulcea pe SICAP (sistemul electronic naţional de achiziţii publice), a aprins reţelele de socializare în ultima perioadă. Cele două achiziţii făcute de primărie, au o valoare totală de 123.000 lei, adică peste un miliard de lei vechi şi au fost făcute pentru două firme prietene ale PNL Tulcea, care, prin oamenii care se regăsesc în acestea, liberalii şi-au făcut campanie şi propagandă electorală în cele două campanii de anul trecut.


Curios este faptul că prima firmă, cea care a primit cadou 60.000 de lei, a fost înfiinţată în dată de 4 decembrie 2020 şi la doar o lună şi jumătate distanţă a câştigat bănuţii. Mulţi! Ce noroc pe unii!!


Cu experienţă zero acumulată în cele 6 săptămâni de funcţionare, firma condusă de un fan al PNL care înjura pe facebook pe toţi adversarii politici ai candidatului Ilie… cu portofoliu inexistent, fără să deţină vreun organism media capabil şi credibil…, iată că …#se poate! Firma prietenă va primi 5.000 de lei, lunar… pe tot parcursul anului 2021, ca să spună (cui ???) ce oameni de treabă lucrează la primărie, ce deştepţi şi ce frumoşi sunt ei…


O altă firmă, la fel de prietenă, pe partid şi pe persoana fizică, a primit la fel de direct un alt contract, de 63.000 de lei/an. Nu cred că trebuie să mai spunem că firma cu pricina a făcut videoclipurile de campanie pentru domnii de la PNL… nu?

Ştim că banii publici vor ajunge în buzunarele apropiaţilor PNL, care au servit cu credinţă şi îndârjire în campaniile electorale, iar aceste plăţi vin ca o susţinere a campaniilor viitoare, probabil.

Dacă mai marii politici aşa au hotărât, aşa să fie! E pohta ce-au pohtit ei şi e, de la distanţă,… cu dedicaţie! Nu comentăm legalitatea achiziţiilor, pentru că legea permite, până la o anumită sumă! Ne întrebăm, cum oare e posibil, ca o firmă cu zero palmares şi zero experienţă în comunicare, făcută pe repede înainte, să primească o căciulă de bani? Doar pentru faptul că administratorul e prieten cu liberalii ?


Există în Tulcea firme serioase, cu experienţa multor ani de muncă în spate, cu portofolii impresionante şi clienţi importanţi… dar Primăria Tulcea preferă să îşi plătească datoriile morale din campanii către … „unii”!

Pe lângă acest fapt, treburile pot fi simplificate la maxim, cu cheltuieli minime, pentru că primăria are un birou de comunicare în care lucrează cinci persoane… Pe aceştia îi veţi da afară, domnule primar?


După ce primarul ales a declarat de mai multe ori că prioritatea mandatului său va fi cea de a face economie, în toate sectoarele, iată că se contrazice pe sine şi aruncă cu banii pe chestii inutile, care ar fi putut fi făcute cu cheltuieli minime sau chiar gratis! Adică… una spune, alta face!

Prima economie MARE a fost când a angajat opt consilieri personali, apropiaţi de partid, şase la cabinetul primarului şi doi la viceprimari. A urmat o altă „economie” cu o aplicaţie controversată pentru telefoane mobile, plătită cu 18.000 de lei, iar acum, cele două contracte atribuite direct către firme de casă, de 123.000 de lei. Oare ce urmează?


Ne dorim să scriem şi chestii bune legate de activitatea primăriei, chiar dacă primăria ne ocoleşte, doar pentru faptul că spunem lucrurilor pe nume! Urmează patru ani în care ne dorim transparenţă şi o comunicare reală, normală, lipsită de orgolii şi răzbunări patetice. E important ca cei care conduc destinele acestui oraş să se detaşeze de pasiunile politice şi de răutăţile orgoliilor proprii! Toată mass-media locală şi regională îşi doreşte să lucreze corect şi transparent cu toate autorităţile publice, pentru o informare corectă şi pertinentă a cetăţenilor. Până la urmă, oraşul Tulcea este al tulcenilor, nu e deţinut de nimeni pe persoană fizică, iar angajaţii Primăriei Tulcea, indiferent că au fost aleşi, numiţi sau… prin concurs, TREBUIE să îşi facă treaba DOAR în folosul şi pentru binele tulcenilor!



Articolul Bani daţi direct de Primăria Tulcea, prin SICAP, către firme prietene PNL. Suma depăşeşte un miliard de lei vechi apare prima dată în Tulcea noastra.