Primarul Solomencu, din Nufăru, vrea gaze în comună şi îndeamnă localnicii să depună cereri la primărie

Primarul Solomencu, din Nufăru, vrea gaze în comună şi îndeamnă localnicii să depună cereri la primărie

Credit Photo: Tulcea Noastra

Tânăr şi plin de planuri, primarul comunei Nufăru, Ciprian Solomencu s-a angajat în fata localnicilor că va face tot posibilul şi va aduce reţeaua de gaze în comună. Planul este măreţ, dar desişul legislativ şi mersul hârtiilor este … tipic românesc.

Pentru a-şi realiza proiectul, edilul face apel la locuitorii comunei să îl sprijine în acest demers şi, pentru început, să depună cereri la primărie incazul în care doresc să beneficieze de racordare la reţeaua de gaze naturale. Iată ce le scrie primarul Solomencu:


„Așa cum am transmis încă de la preluarea mandatului, doresc și depun toate eforturile pentru realizarea proiectului„ Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”, la nivelul comunei Nufăru.

Profilul de activitate al investiţiei este de deservire a populaţiei, prin asigurarea alimentării cu gaze naturale în condiţii de siguranță, economice și prietenoase cu mediul înconjurător.

Pentru ca proiectul să fie eligibil, trebuie să demonstreze existența cererii pentru rețeaua inteligentă de distribuție a gazului natural propusă prin proiect prin angajamente ferme ale consumatorilor, cărora li se va livra gazul natural prin capacităţile de distribuție propuse la finanțare, prin racordarea a cel puțin 1000 de gospodării.

Costurile aferente branșării până la limita proprietății vor fi finanțate în cadrul proiectului.


Vă aducem la cunoștință că prin neexprimarea acordului dumneavoastră, branșarea ulterioară la rețeaua de distribuție a gazului natural va reprezenta o cheltuială proprie.

Astfel, acordul dumneavoastră este necesar pentru realizarea investiției. Gospodăriile propuse trebuie să fie existente fizic la data depunerii cererii de finanțare. Nu se acceptă propunerea prin proiect a branșării unor imobile (terenuri) pe care nu există construcții finalizate.

Pentru gospodăriile care urmează a fi deservite de către rețeaua inteligentă de distribuție se vor încheia angajamente ferme cu distribuitorul de rețea de gaze naturale, în etapa de contractare a proiectului.


De asemenea, vă comunic faptul că până la această dată au fost semnate și depuse un număr de 316 angajamente.

Prin urmare, am rugămintea ca toți cetățenii comunei, care doresc a se racorda la rețeaua de gaze, într-un termen cât mai scurt să semneze și să depună acordul la primăria Nufăru, fie în format letric, fie electronic.


Relații suplimentare pot fi solicitate la adresa de mail: office@primarianufaru.ro

Angajamentul poate fi descărcat de pe pagină web a primăriei Nufăru, precum și pe Facebook din rubrica “Fișiere” a grupului “Primăria Nufăru”.

Cu deosebită considerație,

Primar  SOLOMENCU Ciprian-Ionuț”


Articolul Primarul Solomencu, din Nufăru, vrea gaze în comună şi îndeamnă localnicii să depună cereri la primărie apare prima dată în Tulcea noastra.