Un tulcean acuză vietnamezii că i-au furat câinii şi i i-au mâncat

Un tulcean acuză vietnamezii că i-au furat câinii şi i i-au mâncat

Credit Photo: Tulcea Noastra

Un tulcean acuză vietnamezii că i-au furat câinii şi i i-au mâncat


De mai multe ori am auzit la nivel de bârfă că vietnamezii care lucrează în şantierul naval ar cumpăra sau ar vâna câini, pentru consum. Desigur, am luat de fiecare dată poveştile ca pe nişte scenarii spuse de teribilişti şi mi-am văzut de treabă.


Ieri, un tulcean posta indignat pe o reţea de socializare că acum câteva zile i-au fost furaţi trei câini din rasa pitbull, din care a reuşit să mai găsească doar unul în viaţă. Ceialti doi fuseseră omorâți, tranşaţi şi gătiţi, conform sursei. Omul spune că a găsit capul şi pielea unuia dintre ei, separat de oasele celuilat câine, aruncate în locuri virane la marginea municipiului, mai precis în păduricea de lângă campusul unde sunt cazaţi vietnamezii.


În ultimii ani, furtul de animale de companie a căpătat o amploare deosebită la Tulcea, în prima fază prin populaţia „cu drepturi” care le fura pentru ca apoi să îi vândă în alte oraşe, iar acum, din ce vorbeşte lumea, pentru a fi… gătite! Oribil!


Sunt mai mult decât convins că după difuzarea acestui material poliţiştii se vor autosesiza şi vor face cercetări în acest caz. Din spusele apropiaţilor stăpânului care a rămas fără câini, dar şi din comentariile lăsate pe pagina sa de facebook, dovezi …există. Trebuie că cineva să le adune şi să le pună cap la cap.

Dacă ceea ce se întâmplă a devenit deja un fenomen, este unul sadic, morbid şi penal! Avem încredere că legea îşi va spune cuvântul şi în acest scenariu horror!


Vom reveni cu detalii în funcție de evenimente și acțiunile oamenilor legii.


UPDATE – Ora 10.30 – Precizare IPJ


În urma apariției în spațiul public a unor informații din care rezultă faptul că unui bărbat din municipiul Tulcea i s-ar fi sustras și ucis trei câini, vă comunicam că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste aspecte și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

De asemena, facem precizarea ca Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea nu a mai fost sesizat anterior cu privire la fapte de acest gen.


Foto – captură facebook


Articolul Un tulcean acuză vietnamezii că i-au furat câinii şi i i-au mâncat apare prima dată în Tulcea noastra.